Ο Μίλος Τεόντοσιτς παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο κανάλι «RTS» και μίλησε για την απόφασή του να πάει στο NBA, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω πως πήγα στις ΗΠΑ πολύ αργά. Η ηλικία στην οποία ήρθε είναι η ιδανική. Το να πας στο ΝΒΑ στα 24, 25 όταν έχεις ήδη πετύχει κάτι στην Ευρώπη, όταν έχεις ωριμάσει κι έχεις αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή γι’ αυτό. Δεν ήθελα να τελειώσει η καριέρα μου και να αισθάνομαι μετανιωμένος που δεν είχα κάνει το βήμα αυτό. Έτσι, για να δω πως είναι και να έχω άποψη. Ήθελα να δω πως δουλεύουν εδώ, το μπάσκετ που παίζεται, πως λειτουργούν όλα. Είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την Ευρώπη ο τρόπος με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία».

Για την φάση που ευστόχησε πάνω από τον Γκαρμπαχόσα: «Είχα κουραστεί πολύ στο παιχνίδι αυτό. Είχα εξαντληθεί. Δεν είχα τη δύναμη να τον περάσω εκείνη τη στιγμή. Ίσως να τον περνούσα, αλλά δεν νομίζω πως θα μπορούσα να είχε φτάσει όπως έπρεπε ως το καλάθι. Οπότε το εύκολο για μένα ήταν να σταματήσω και να σουτάρω. Ευτυχώς, μπήκε. Δεν ήμουν καθόλου σίγουρος… Μάλιστα κινήθηκα προς το καλάθι, νομίζοντας πως θα βγει έξω, αλλά είδα την μπάλα να μπαίνει. Θυμάμαι τις αντιδράσεις όλων».