Ο Γιώργος Σπανός παρουσίασε τον Γιάννη Αναστασίου, τονίζοντας πως ο Έλληνας τεχνικός ήταν εκείνος που είχε όλο το πακέτο που αναζητούσε για τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλημέρα, ευχαριστούμε που βρίσκεστε εδώ, στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή. Είναι γνωστό πως έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Αναστασίου. Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, τον γνωρίζετε και τον γνωρίζουμε από το επιτυχημένο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, θέλουμε κάθε χρόνο να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα, στο Κύπελλο να προχωράμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρώτος στόχος είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, πρέπει οι κόποι όλης της χρονιάς να πιάνουν τόπο. Είχαμε οδυνηρό αποκλεισμό που μας πόνεσε, έφερε κάποια απογοήτευση στην ομάδα, αλλά πολύ γρήγορα το ξεπεράσαμε γιατί είμαστε μια οικογένεια και κάναμε μια πολύ καλή πορεία και πετύχαμε τους στόχους μας. Θέλω να καλώς ορίσω τον Γιάννη, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, αποτελεί τιμή που είναι στην ομάδα μας. Όταν η υποψηφιότητά του έπεσε στο τραπέζι, γιατί στόχος ήταν προπονητής από την ξένη αγορά, είχε όλο το πακέτο που αναζητούσαμε και σήμερα είναι μαζί μας».

Για έναν τίτλο: «Πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Δεν θέλουμε να είμαστε ονειροπόλες, ο Ατρόμητος σε σχέση με τους ανταγωνιστές του παλεύει με σφεντόνες. Για εμένα ο Ατρόμητος έχει πιάσει ταβάνι. Τώρα αν έρθει ένα Κύπελλο, γιατί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεφύγει, εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό στο δικό μας πρωτάθλημα, το Κύπελλο είναι ένας άλλος θεσμός, εμείς θα μπούμε στους «16» θα έχουμε λιγότερα παιχνίδια. Από το 2012 και μετά ο Ατρόμητος έχει βγει έξι φορές στην Ευρώπη, σίγουρα τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν και κοντά στην κορυφή και σίγουρα μένουν οι τελευταίες εντυπώσεις. Ο Ατρόμητος είναι στην πρώτη πεντάδα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα απ’ όσα μπορούμε. Διαβάζουμε πόσα διαρκείας έχουν πουλήσει οι αντίπαλοι και μας πιάνει θλίψη εμάς εδώ στο Περιστέρι. Η ομάδα απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Θεωρούμε πως θα έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά και φέτος».

Για τα μεταγραφικά: «Κάποια παιδιά έχουν φύγει, είμαστε σε διαδικασία να τους αντικαταστήσουμε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε πάρει τον Γιακουμάκη, είμαστε στα τυπικά για τον Χαρίση και θεωρώ πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε ακόμα μία. Η μεταγραφική περίοδος είναι δύσκολη, οι καλοί παίκτες από το εξωτερικό δεν έχουν προτεραιότητα την Ελλάδα, χρειάζεται υπομονή, θέλουμε να καλύψουμε τα κενά με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και θα ταιριάζει στη φιλοσοφία του κόουτς».

Για το τι χρειάζεται για να γίνει το γήπεδο μια «καυτή» έδρα: «Είμαι 15 χρόνια εδώ, είναι το μοναδικό ερώτημα που δεν μπορώ να βρω λύση. Σε όλα τα άλλα έχω βρει, σε αυτό δεν έχω απάντηση! Είμαστε υποχρεωμένοι, γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Από το υστέρημά τους δίνουν λεφτά για την ομάδα. Γι’ αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».