Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε χθες ενάντια στον Κάιλ Έντμουντ, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο γρασίδι για το 2019 και αναμένεται να αγωνιστεί ξανά σε λίγες ώρες, για τον 2ο γύρο του Queen’s.

7 match point χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά κέρδισε και το 2ο σετ της αναμέτρησης του με τον Κάιλ Έντμουντ με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Queen’s Club Championships, χωρίς να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Ο αγώνας αυτός είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Τρίτη, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της βροχής και ξεκίνησε χθες το απόγευμα. Εξαιτίας νέας βροχής, δεν ολοκληρώθηκε και διακόπηκε στα μέσα του 2ου σετ, όταν ο Στέφανος ήταν μπροστά με 6-3, 3-3, 30-30.

Χθες ο Τσιτσιπάς ήταν αισθητά καλύτερος από τον κορυφαίο Βρετανό και “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3). Το σημείο που διακόπηκε το ματς ωστόσο είχε μια δυσκολία για τον Έλληνα παίκτη, που μπορούσε να πληρώσει το παραμικρό λάθος στους πρώτους πόντους του σημερινού μέρους.

Έχασε τον πρώτο πόντο της ημέρας και βρέθηκε αμέσως αντιμέτωπος με break point o “Στεφ”, το έσβησε όμως και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 9ο game επέστρεψε από το 0-30, για να κρατήσει ξανά το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4.

Στο 12ο game ήρθε η σειρά του Στέφανου να πιέσει τον Έντμουντ, που κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να σβήσει συνολικά 6 match points! Ο Στέφανος δεν το έβαλε κάτω, έμεινε στο game και απέφυγε το tie-break, παίρνοντας τελικά τη νίκη στο 7ο match point του, έπειτα από 1 ώρα και 26 λεπτά συνολικού αγώνα.

Δε θα αργήσει να επιστρέψει στο Centre Court του Queen’s Club o Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Τζέρεμι Τσάρντι, σε περίπου 2 ώρες.