Έκανε την ανατροπή η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τον Κρις Σίνγκλετον να πηγαίνει δυναμικά στο λέι απ στα 29″, οι Καταλανοί κράτησαν με την άμυνά τους το 78-77 δύο φορές και έτσι μείωσαν σε 1-2 τη σειρά με τη Ρεάλ αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά στη διεκδίκηση του τίτλου στην Ισπανία.

Οι «Μπλαουγκράνα» απάντησαν στην προχθεσινή (17/6) επική ανατροπή της «Βασίλισσας» στη Μαδρίτη με μια δική τους παλικαρίσια νίκη και τρέφουν ακόμη ελπίδες, ότι μπορούν να πάρουν πίσω τον τίτλο στην Ισπανία. Το ματς έμοιαζε να γέρνει προς τους παίκτες του Λάσο, με τον Καμπάτσο να ευστοχεί για το 63-68 σε δίποντο στα 6.5 λεπτά για τη λήξη, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε… το πολύ σκληρό πρόσωπο της καταλανικής άμυνας.

Ο Χάνγκα, ο Ερτέλ και ο Κούριτς ανέλαβαν να πετύχουν μερικά πολύ μεγάλα σουτ, χάρη στα οποία η Μπάρτσα έμεινε όρθια και στα 29″ ήρθε το νικητήριο καλάθι από τον Σίνγκλετον. Ο πρώην «άσος» του Παναθηναϊκού πήγε πολύ δυναμικά στο λέι απ, κόντεψε να κάνει επιθετικό φάουλ στον Αγιόν, αλλά καθ’ όλα νόμιμα σκόραρε για το 78-77. Εν συνεχεία, ο Γιουλ αστόχησε για δύο, αλλά η μπάλα ξαναπήγε στη Ρεάλ, μιας και ο Χάνγκα δεν κράτησε την μπάλα στο παρκέ, με τον Τόμπκινς να αστοχεί εξ’ επαφής για το καλάθι, που θα έδινε το πρωτάθλημα στους Μαδριλένους.

Σε αυτό το φοβερό ματς, ο ήρωας Σίνγκλετον τελείωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ήταν ο Τομά Ερτέλ. Για τους «Μερένχες», στους 18 πόντους σταμάτησαν οι Φακούντο Καμπάτσο και Τρέι Τόμπκινς.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 34-40, 56-58, 78-77