Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε την μεγάλη απόφαση το περασμένο καλοκαίρι, ν’αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να δοκιμάσει την τύχη του στον αιώνιο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε φανέλα βασικού και του έστρωσε τον δρόμο, ώστε να γίνει ένα από τα κορυφαία τριάρια της Ευρώπης. Ο 25χρονος φόργουορντ υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ, είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως από τον Ιανουάριο κι έπειτα απέδειξε πως δίκαια μαζί με τον Καλάθη και τον Τόμας, ήταν από τους πυλώνες του τριφυλλιού.

Ο “Πάπι” μιλήσε αποκλειστικά στο Sportsroom για τη φετινή χρονιά, όπου κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, ενώ παραδέχτηκε την μεγάλη επιδραστικότητα που είχε πάνω του ο “δάσκαλος” Ρικ Πιτίνο.

Ιωάννη μίλησε μας λίγο για τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη…

“Ζήσαμε πολλά φέτος με τον Παναθηναϊκό κι ευτυχώς τα περισσότερα ήταν θετικά. Κατακτήσαμε τους δύο τίτλους στην Ελλάδα και γι’αυτό, δεν μπορούμε παρά να είμαστε χαρούμενοι. Σίγουρα η απουσία του Ολυμπιακού ήταν σημαντική, όμως αυτό δεν μπορεί να μειώσει στο ελάχιστον την επιτυχία μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά την περίοδο, που δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας κι αυτό βγήκε στο παρκέ και στα ημιτελικά με το Περιστέρι, αλλά και στους τελικούς με τον Προμηθέα Πάτρας. Ο κόουτς Πιτίνο μας έδινε συνέχεια κίνητρο, μας πίεζε στα όριά μας και τελικά δικαιώθηκε, όπως και όλη η ομάδα.

Τώρα για να μιλήσουμε και την Ευρώπη, η αλήθεια είναι πως κι εκεί δεν τα πήγαμε άσχημα. Σίγουρα ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μας πόνεσε, αν και πρέπει να παραδεχτούμε πως μείναμε εκτός Final Four από μία καλύτερη ομάδα. Βέβαια μόνο το γεγονός πως από το 8-12, που είχαμε ρεκόρ στη regular season, φτάσαμε να περάσουμε στα playoff, συγκαταλέγεται στα θετικά της πορείας μας. Φυσικά ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό, έχει μεγαλύτερους στόχους, όμως ας ελπίσουμε να τα πάμε καλύτερα του χρόνου”.

Τι επιρροή είχε πάνω σου ο κόουτς Πιτίνο; Με την έλευσή του η απόδοσή σου απογειώθηκε…

“Καταρχήν δεν μ’αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ, ότι όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί συμπαίκτες μου βελτιώθηκαν με τον κόουτς Πιτίνο. Ο άνθρωπος είναι ένας “δάσκαλος” κι έχει τον τρόπο του να σε πωρώνει και να σου δείχνει ότι κάθε μέρα μπορείς να βελτιώνεσαι. Μακάρι να παραμείνει στην ομάδα, γιατί όλοι θα επωφεληθούμε από την παρουσία του, αλλά συνολικά και το ελληνικό μπάσκετ.

Πές μας κάτι τελευταίο. Ο πατέρας σου βραβεύτηκε από τον σύλλογο για την προσφορά του. Είσαι νέος ακόμα, όμως φαντάζεσαι να γίνει κάτι παρόμοιο για σένα, ύστερα από 30 χρόνια;

“Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο να βλέπω τον πατέρα μου να βραβεύεται κι έναιωσα πολύ περήφανος για εκείνον. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να τιμάει το παρελθόν του κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Ο σύλλογος ξέρει μπάσκετ, αγαπάει το μπάσκετ και μακάρι όλοι εμείς που υπηρετούμε την ομάδα, να τον κάνουν περήφανο.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω για μένα αν θα βραβευτώ, αφού ακόμα είμαι πολύ νέος κι έχω πολλές φιλοδοξίες από τον εαυτό μου. Μακάρι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της διοίκησης και των προπονητών μου και να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στην επιτυχημενη πορεία του Παναθηναϊκού”.