Ο Σαρλ Λεκλέρ αναλύει την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών στη Γαλλία και τονίζει ότι από τις δικές του επιδόσεις, δεν είναι απογοητευμένος.

Ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να βρίσκεται στην τρίτη θέση εκκίνησης στον αγώνα της Γαλλίας, πίσω από τον Βαλτέρι Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον, που πήρε την pole position. Ο οδηγός της Ferrari αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, όμως δεν έχει απογοητευτεί κιόλας από τα δικά του αποτελέσματα. Από την άλλη, μεγαλύτερα προβλήματα δείχνει να αντιμετωπίζει ο teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, που στις κατατακτήριες δοκιμές δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα περισσότερο από την έβδομη θέση.

«Γενικά, το πρόβλημά μας είναι στην πρόσφυση στις στροφές, για να είμαι ειλικρινής. Είμαστε σχετικά γρήγοροι στις ευθείες. Στις στροφές όμως, έχουμε ένα θέμα. Αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που δεν έχουμε καταλάβει εντελώς ακόμη. Στον πρώτο και τον δεύτερο τομέα της πίστας, δεν είμαστε τόσο μακριά, για την ακρίβεια είμαστε αρκετά κοντά. Αυτό διαπιστώσαμε στην πρώτη, στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Αντίθετα στον τρίτο τομέα χάνουμε πολύ, το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς μας από τους αντιπάλους μας. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό, να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημά μας. Ωστόσο, εγώ είμαι ευχαριστημένος με τη δική μου απόδοση» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.