Η Ρεάλ Μαδρίτης ζει «χρυσές» μέρες στην εποχή του Πάμπλο Λάσο, αφού ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας, έχοντας στον πάγκο της ένα σπουδαίο προπονητή.

Η «Βασίλισσα» πανηγύρισε χθες (21/6) τον 35ο τίτλο της ιστορίας της μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και, εντελώς σημαδιακά, αυτό συμβαίνει ακριβώς 8 χρόνια, μετά τη μέρα που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα ο σημερινός της τεχνικός. Σήμερα, ο Λάσο μετρά 17 τίτλους με τους «Μερένχες», μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικοί είναι στη Euroleague το 2015 και το 2018, όπως και τα 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, μαζί με το φετινό.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέβηκε στην 4η θέση στη λίστα των προπονητών με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ισπανίας στην ιστορία. Πρώτος είναι ο αξεπέραστος Πέδρο Φεράντιθ με 12, ενώ με 10 ακολουθεί ο Λόλο Σάινθ, με τον Αΐτο Ρενέσες να διαθέτει 9 στο σύνολο.

Ο Βάσκος προπονητής ακριβώς πριν από 8 χρόνια, λοιπόν, άλλαξε όλη την ιστορία του συλλόγου, ύστερα από μια «καταστροφική» σεζόν που είχε αρχίσει με τον Έτορε Μεσίνα και ολοκληρώθηκε με τον Εμανουέλε Μολίν. Από τότε, τον έκανε ξανά νικητή και κυρίαρχο, κάτι που αποτυπώνεται στις κούπες που κάθε χρόνο σηκώνει.