Μ’απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε την σεζόν της στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η «ομάδα του λαού» κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον αντίστοιχο τίτλο του καλύτερου προπονητή στην χώρα. Πλέον, τίθεται επί τάπητος ο αγωνιστικός σχεδιασμός και οι μέχρι στιγμής εξελίξεις διατηρούν στο ρόστερ τον Ταρίκ Μπλακ, εφόσον φυσικά δεν προκύψει ενδιαφέρον από το ΝΒΑ.

Παράλληλα, η Μακάμπι «τρέχει» και την μεταγραφική της ενίσχυση με το μπλοκάκι του Γιάννη Σφαιρόπουλου να… γράφει ελληνικά. Ο Κώστας Σλούκας δέχθηκε πρόταση από τους πολυνίκεις Ισραήλ αλλά μένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Μακάμπι. Το νέο μεταγραφικό ενδιαφέρον αφορά τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο διεθνής φόργουορντ έχει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2021, ξένο δημοσίευμα ωστόσο φέρνει στο προσκήνιο την Μακάμπι. Χαρακτηριστικά, γίνεται λόγος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον υποβιβασμό στην Α2, τονίζεται η παρελθοντική σχέση Σφαιρόπουλου-Παπανικολάου και αναφέρεται ισχυρό ενδιαφέρον των Ισραηλινών. Το ρεπορτάζ καταλήγει πως αν ο Παπανικολάου αναζητήσει για νέα επαγγελματική «στέγη» τότε η Μακάμπι θα κάνει την κίνησή της.