Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα Ισπανίας και ολοκλήρωσε ιδανικά την φετινή σεζόν, με τον Τζέισι Κάρολ να μπαίνει στο πάνθεον της ιστορία των Μαδριλένων.

Βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα από το 2011 και έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών, για την Ρεάλ. Ο Τζέισι Κάρολ ήταν από τους παίκτες που καθόρισαν την τύχη της σειράς των τελικών με την Μπαρτσελόνα. Το δικό του τρίποντο στο Game 2 των τελικών χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του, αλλά και ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Με το πέρας της σειράς με τους Καταλανούς, μάλιστα, ο έμπειρος σουτέρ έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα. Κι αυτό γιατί με τους 4 πόντους που πέτυχε στο Game 4 των τελικών, στο «Palau Blaugrana» έφτασε στην τέταρτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ, στα πλέι οφ, προσπερνώντας τον Αλμπέρτο Ερέρος.

Ο Ερέρος μετρούσε 780 πόντους και πλέον ο 36χρονος άσος τον προσπέρασε, έχοντας 782. Όσο για την κορυφή, αυτή ανήκει στον εμβληματικό αρχηγό της Ρεάλ, Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος μετρά 1.262 πόντους, σε αγώνες πλέι οφ, με τον Σέρχιο Γιουλ να ακολουθεί με 1.228 πόντους, ενώ στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Χοσέ Μπιριούκοφ με 1.145 πόντους σε αγώνες της post season.