Από την κλήρωση των ”μεγάλων” στο Wimbledon ο πιο ευνοημένος είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο οκτώ φορές νικητής της διοργάνωσης θα ξεκινήσει την προσπάθεια του για μια ακόμα διάκριση απέναντι στον Νότιοαφρικανό Λόιντ Χάρις ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Νόα Ρούμπιν  ή Τζει Κλαρκ.

Στον τρίτο γύρο ενδέχεται να βρει τον Λούκας Πούιγ, στον τέταρτο Γιαν Λέναρντ Στρουφ ή Μπόρνα Τσόριτς και στα προημιτελικά τον Κέι Νισικόρι.

Στη δική του πλευρά έπεσε ο Ράφα Ναδάλ, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί στα ημιτελικά, όμως αξίζει να δείτε ποιους αντιπάλους έχει μπροστά του ο 32χρονος Ισπανός…

Κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Ιάπωνα Γουίτσι Σουγκίτα και ακολουθούν (πιθανότατα) κατά σειρά οι Νικ Κύργιος (!), Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά ή Ντένις Σαποβάλοφ, Μάριν Τσίλιτς και Ντόμινικ Τιμ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από την άλλη, έχει επικίνδυνη αποστολή στον πρώτο γύρο, αφού παίζει με τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ, που τον είχε νικήσει φέτος στο Indian Wells.

Λογικά στη συνέχεια θα τεθεί αντιμέτωπος με Μάλεκ Τζαζίρι, Ντούσαν Λάγιοβιτς, Γκαέλ Μονφίς ή Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, Στέφανο Τσιτσιπά και Κέβιν Άντερσον.

Ο Τζόκοβιτς θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα (1/7), ενώ Ρότζερ και Ράφα ξεκινούν την… εκστρατεία τους την Τρίτη (2/7).