Ο Προμηθέας Πάτρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία αναλύθηκε το πλάνο των Ακαδημιών της προηγούμενης τριετίας αλλά και ο σχεδιασμός που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ομάδας: Η συνέντευξη τύπου κινήθηκε σε 2 άξονες, τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας και το σχεδιασμό της επόμενης.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μήλας, που έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας.

“Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς στην Basket League, η ομάδα κατάφερε να δώσει το στίγμα της, έκανε μια πρώτη γνωριμία με την κατηγορία και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση. Με την έλευση του προπονητή Μάκη Γιατρά πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Τη δεύτερη χρονιά, η ομάδα κατάφερε να περάσει στους μικρούς τελικούς, γεγονός που γέμισε χαρά όλον τον Προμηθέα, αφού κατάφερε να κλείσει θέση και για την Ευρώπη, για το Basketball Champions League. Την χρονιά που μόλις πέρασε, η ομάδα κατάφερε να πάει πολύ ψηλά, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Είχε απειρία αλλά ήταν μια εξαιρετική χρονιά, με πολύ καλό επίπεδο αγωνιστικά. Συμμετείχε στους τελικούς του Πρωταθλήματος, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και παράλληλα η ομάδα αγωνίστηκε και στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι μπορεί να ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης. Αξιοσημείωτο ήταν ότι, ταυτόχρονα, όλα τα τμήματα είχαν επιτυχίες, τόσο το παιδικό όσο και το εφηβικό. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Μέτσοβο δεν ήταν σημαντική μόνο για το μετάλλιο, αλλά για το ότι ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών και δουλειάς πολλών χρόνων.”

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΝΟΥΣ που ο Προμηθέας υπηρετεί πιστά τα τελευταία 5 χρόνια και τόνισε ότι σκοπός είναι η συμμετοχή αυτών των αθλητών στην αντρική ομάδα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο που στήριξε ένθερμα την προηγούμενη τριετία την ομάδα και να υποσχεθεί ότι ο Προμηθέας θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ευχαριστημένο όλον αυτόν τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας για την επόμενη τριετία.

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα ΝΟΥΣ είναι μια συνεπιτυχία του Προμηθέα και του ιδρύματος Λίλη Σταυροπούλου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην  οργάνωση των δομών της ομάδας, αναφέροντας ότι ο Προμηθέας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό με πολλή όρεξη και ακόμη περισσότερη διάθεση για να συνεχίσει η ομάδα να εξελίσσεται. Οι εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την πορεία του συλλόγου στο μέλλον. Η ταυτότητα του Προμηθέα, έχει ως σημείο αναφοράς την Πάτρα, αλλά θέλει να επεκταθεί και στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους χορηγούς του συλλόγου, ο κ. Λιόλιος υπογράμμισε ότι είναι κομμάτι της ομάδας, όχι απλοί χορηγοί. Η ομάδα και οι χορηγοί της προχωρούν μαζί ανεβάζοντας επίπεδο τον Προμηθέα, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υποστήριξη που παρέχει ο κόσμος στην ομάδα, που έδωσε δυναμικά το «παρών» στους αγώνες των play offs. Στόχος του Προμηθέα είναι το γήπεδο να γεμίζει σε όλους τους αγώνες, με την ίδια ατμόσφαιρα, χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, ώστε οι οικογένειες και τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στους αγώνες του Προμηθέα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μέσα στο πλάνο της επόμενης τριετίας βρίσκεται η ενδυνάμωση των ακαδημιών και του προγράμματος ΝΟΥΣ, με στόχο την επάνδρωση της ανδρικής ομάδας ακόμη και απο την ερχόμενη σεζόν. Χαρακτήρισε το τόλμημα δύσκολο για τον προπονητή Γιατρά αλλά ανέφερε ότι είναι ένα κίνητρο για όλους. Επίσης, έθεσε μελλοντικά ως στόχο έναν τίτλο στην Basket League αλλά και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία στο Eurocup. Επανέλαβε το όραμα και στόχο της ομάδας να παίξει με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με τη FIBA, το ίδιο και με το Eurocup και τόνισε ότι δεν ασπάζεται το διχασμό στο μπάσκετ. Προέβλεψε δε, ότι θα έρθουν δομικές αλλαγές στην Ευρώπη και δομικότερες σε ελληνικό επίπεδο. Κλείνοντας την αναφορά του στο πλάνο της επόμενης τριετίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και οι στόχοι που θέτει ο Προμηθέας είναι ψηλοί και όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα, άνθρωποι με αξίες, αρχές και όνειρα, θα παλέψουν να τους κατακτήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο προπονητής Μάκη Γιατράς αναγνώρισε ότι η ομάδα κέρδισε κι άλλο κόσμο, εκτός Πατρών, από όλη την Ελλάδα. Υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη διοίκηση, δε θα υπήρχε η ομάδα. Έκανε αναφορά στους παίκτες και το staff, χαρακτηρίζοντας τους οικογένεια που είναι ενωμένη στα δύσκολα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο άγχος που του έχει προσδώσει η υλοποίηση του οράματος του Προμηθέα. Ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά προβλέπει 10 επαγγελματίες παίκτες και 2 αθλητές του ΝΟΥΣ στη βασική 12αδα, επιβεβαιώνοντας τους στόχους της διοίκησης αθλητές από το πρόγραμμα ΝΟΥΣ να καταφέρουν να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα αγωνίζονται στον Προμηθέα οι Κατσίβελης, Κασελάκης, Χολ, Λίποβι, Έλλις και ο νεοαποκτηθείς Φίλερ, αφήνοντας χώρο για άλλους 2 Έλληνες και 2 ξένους, ενώ τουλάχιστον 5 αθλητές από το ΝΟΥΣ θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας.

Ο κ. Μήλας συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο χορηγικό κομμάτι, το ticketing και τη διασύνδεση με τον κόσμο. Τόνισε ότι ο Προμηθέας θα αποκτήσει ισχυρούς συμπαίκτες και εκτός ορίων της Πάτρας και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει μαζί με την ομάδα στο δρόμο για την υλοποίηση των στόχων της.

Στις ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε η διπλή αποχώρηση των αθλητών Γκίκα και Σαλούστρου, με τον προπονητή Γιατρά να τους ευχαριστεί, αναγνωρίζοντας ότι έδωσαν τα πάντα. Η ομάδα τους έκανε μια δίκαιη πρόταση και τους προσέγγισε με έναν τρόπο που άρμοζε στους δυο αυτούς αθλητές αλλά εκείνοι επέλεξαν άλλο δρόμο, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Από τη μεριά του, ο κ. Λιόλιος ευχαρίστησε και τους 2 αθλητές, τόνισε ότι σημασία έχει να είναι χαρούμενοι οι παίκτες αλλά και να έχουν επιτυχίες και πως πάντα θα θυμούνται τον καιρό που ήταν μαζί τους.

Σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή σε επιχειρηματικό επίπεδο και την επέκταση των συνεργασιών εκτός Πάτρας, ο κ. Μήλας επιβεβαίωσε αυτές τις συνεργασίες με ανθρώπους που βλέπουν το όλο κομμάτι του συλλόγου, ενώ δήλωσε ότι μεγάλο πλεονέκτημα έδωσαν οι εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας τον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα, τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή της. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα είναι πιο εύκολη η φετινή χρονιά λόγω του ότι η ομάδα αγωνίστηκε ήδη μια χρονιά στην Ευρώπη, ο προπονητής Γιατράς δήλωσε ότι οι ομάδες είναι πολύ πιο δύσκολες φέτος και θα παλέψουν για ό,τι καλύτερο.

Ο  κ. Μήλας σημείωσε ότι κάθε χρόνο ο Προμηθέας έχει συνηθίσει να συμμετέχει σε κάτι καινούριο, ενώ ο κ. Λιόλιος τόνισε πως είναι άλμα αυτό που πραγματοποίησε η ομάδα και έθεσε τον υπέρτατο στόχο για το σύλλογο: να καταφέρει σε βάθος τριετίας να αγωνιστεί με 10 παίκτες με επαγγελματικά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η χρονιά θα είναι συναρπαστική και κάθε νίκη θα είναι τεράστιας σημασίας για το σύλλογο. Στην ερώτηση για την εικόνα του πρωταθλήματος και για το αν βλέπουν τελικά να αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός στην Basket League, ο προπονητής Γιατράς δήλωσε ότι τον χρειάζεται η Α1, αλλά με κανόνες και ότι ήταν μια μεγάλη αδικία ο υποβιβασμός του Λαυρίου και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό. Ο κ. Μήλας υπογράμμισε ότι πιο κάτω δεν υπάρχει στην κατάσταση του πρωταθλήματος, ενώ δήλωσε ότι είναι χρυσή ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ό,τι έχουν, με κανόνες και να αλλάξουν τα πράγματα. Ο κ. Λιόλιος απάντησε ότι όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός δε θα αγωνίζεται στην Α1 την ερχόμενη σεζόν.

Στην τελευταία ερώτηση σχετικά με το Eurocup και το αν είναι πιο ελκυστικός ο Προμηθέας πλέον τόσο για χορηγούς όσο και για παίκτες, ο κ. Μήλας δήλωσε ότι υπάρχει πλεονέκτημα λόγω Eurocup αλλά σημασία έχει και ο σύλλογος τι κάνει. Στόχος είναι η ομάδα να μην εξαρτάται η υγιής πορεία της ομάδας από μια βολή, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο προπονητής Γιατράς συμπλήρωσε ότι ο Προμηθέας θέλει από τον κόσμο και τους παίκτες να καταλάβουν τι θέλει να κάνει, το όραμα του και τους στόχους του και τόνισε πως το κριτήριο αυτό παίζει ρόλο στις επιλογές που κάνει η ομάδα.