Νέο κύκλο επαφών ξεκινούν η Basket League και η Betshop, καθώς η προθεσμία για ανανέωση της συνεργασίας τους εξέπνευσε και πλέον τα πάντα αρχίζουν από το μηδέν.

Συζητήσεις από την αρχή θα ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα η Basket League και η στοιχηματική εταιρεία Betshop, όσον αφορά την χορηγία της λίγκας. Το περασμένο καλοκαίρι , οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια σε deal 1+1 χρόνων, για τον βασικό σπόνσορα του πρωταθλήματος.

Την Παρασκευή που προηγήθηκε (28/6) εξέπνεε η παράταση της προθεσμίας για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με την χορηγό εταιρεία να κάνει για διαπραγματευτικούς λόγους και εν μέσω ενός ασαφούς περιβάλλοντος στο πρωτάθλημα, χρήση του δικαιώματος opt-out που υπήρχε στο συμβόλαιο. Πλέον, η συμφωνία που προέβλεπε μεγαλύτερο οικονομικό αντίτιμο για την νέα χρονιά δεν ισχύει και οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Στον ΕΣΑΚΕ διαμηνύθηκε ότι μπορεί να βγει στην ελεύθερη αγορά, με τον σύνδεσμο να αναζητά ήδη τον επόμενο χορηγό του, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείται να είναι ξανά η Betshop, ανεξάρτητα από την πρόσφατη εξέλιξη με το «πάγωμα» της συμφωνίας.