Ο Πανερυθραϊκός έχει θέσει  πολύ ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν με την ομάδας της Ερυθραίας να στοχεύει στην άνοδο στην Α2 με την προσθήκη έμπειρων παικτών. Η ομάδα των βορείων προαστίων απέκτησε τον Αλέξανδρο Βουγιούκα με τον 30χρονο πολύπειρο γκαρντ να υπογράφει για δύο χρόνια.

Ο Αλέξανδρος Βουγιούκας λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την ομάδα της Ερυθραίας μίλησε στο sportsroom.gr για το λόγο τον είπε το ναι στον Πανερυθραικό για να συνεχίσει την καριέρα του  καθώς και για τις φιλοδοξίες του στην ιδιαίτερα απαιτητική Β’ Εθνικη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χρόνια τα οποία έζησε στην Αμερική συνδυάζοντας το μπάσκετ και τις σπουδές, στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον αδερφό του και σέντερ του Παναθηναϊκού Ίαν, ενώ σχολίασε και την απόφασή του να συνεχίσει το μπάσκετ παρά το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα παρκέ. Τέλος αναφέρθηκε και στο πέρασμά του την περσινή σεζόν από τον Δούκα, με τον οποίο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και ήταν από τα πρώτα βιολιά του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 30χρονού γκαρντ:

Τι σε έπεισε και αποδέχτηκες την πρόταση του Πανερυθραϊκού να σε εντάξει στο δυναμικό του;

«Με το που ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν με προσέγγισαν και μου είπαν ότι για την νέα σεζόν ετοιμάζεται στην Ερυθραία κάτι πολύ καλό. Γενικά μου αρέσουν οι ομάδες που θέτουν υψηλούς στόχους. Θέλω να αγωνίζομαι σε ομάδες με στόχους και όχι σε ομάδες όπου θα έχω ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Οπότε πολύ γρήγορα πείστηκα από το project του Πανερυθραϊκού κι από τον πρόεδρο του συλλόγου, τον κύριο Τσικόπουλο και υπέγραψα για δύο χρόνια»

Ο Πανερυθραϊκός αν και βρισκόμαστε ακόμη στον Ιούλιο όπου οι περισσότερες ομάδες στελεχώνουν το ρόστερ τους θεωρείται από τα φαβορί για να πάρει την άνοδο στην Α2. Πιστεύεις ότι μπορείτε να πετύχετε τον στόχο της νέας σεζόν, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο;

«Είναι νωρίς ακόμα, καθώς δεν έχουμε βρεθεί όλοι οι παίκτες μαζί, ενώ όλες οι ομάδες της κατηγορίας σχεδιάζουν τα πλάνα τους για την νέα σεζόν. Σίγουρα έχουν τεθεί καλές βάσεις ούτως ώστε η ομάδα να έχει μια πολύ καλή πορεία και όλοι επιθυμούμε να τα καταφέρουμε. Η άνοδος δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος καθώς η κατηγορία έχει έμπειρες ομάδες όπως το Παγκράτι, το Παπάγου, ο Δούκας, ο Εθνικός αλλά και νέες ομάδες όπως τα Μελίσσια, το Αιγάλεω. Ωστόσο ο σύλλογος δείχνει ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο και θα δώσουμε τα πάντα στο παρκέ για να ανέβουμε στην Α2».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του την νέα σεζόν αγωνιζόμενος με την φανέλα του Πανερυθραϊκού;

«Θέλω να προσδώσω εμπειρία στην ομάδα μου. Ο Πανερυθραϊκός έχει διατηρήσει τον βασικό της κορμό και έχει προσθέσει και μερικούς έμπειρους παίκτες. Είμαι διατεθειμένος να κάνω ο,τι μου ζητήσει ο προπονητής και να έχω μια καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα».

Ο αδελφός σου, ο Ίαν αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η σχέση σας συζητάτε γύρω από το μπάσκετ;

«Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Είμαστε πολύ κοντά σαν αδέρφια. Ο ένας στηρίζει πάντα τον άλλο και ρωτάει την γνώμη του άλλου. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος γι’ αυτόν. Είμαι ο μεγαλύτερος fan και υποστηρικτής του και περιμένουμε να δούμε ποια απόφαση θα πάρει για του χρόνου».

Τι αποκόμισες από την παρουσία σου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ποιες διαφορές εντόπισες σε σχέση με τον αθλητισμό και την οργάνωση του στην χώρα μας;

«Κατά την προσωπική μου άποψη για τα παιδιά ηλικίας 17-18 ετών το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Γίνεται σκληρή δουλειά όσον αφορά την προπόνηση, την οργάνωση των μαθημάτων. Η οργάνωση είναι εξαιρετική. Μαθαίνεις πολλά πράγματα γύρω από το μπάσκετ, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου. Δίνεται η ευκαιρία να σπουδάζεις να διευρύνεις του ορίζοντές σου και σε όποιον παρουσιαστεί η ευκαιρία να φύγει έξω δεν πρέπει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη».

Πριν δύο χρόνια στα 27 σου ανακοίνωσες ότι σταματάς το μπάσκετ; Τι σε έκανε να αλλάξεις την γνώμη σου και αν θεωρείς ότι μπορείς να συνεχίσεις το μπάσκετ για χρόνια;

« Είχα αποφασίσει να σταματήσω το μπάσκετ. σε μια στιγμή όμως όλα άλλαξαν. Μια μέρα έπαιξα ένα μονό με τους φίλους μου και άλλαξα την γνώμη μου αμέσως. Ένιωθα σαν να έλειπε ένα κομμάτι από μέσα μου. Το μικρόβιο μπήκε πάλι μέσα μου και έτσι συνεχίζω να αγωνίζομαι στα παρκέ. Βρίσκομαι σε πολύ καλή ηλικία και όσο μπορώ να προσφέρω θα δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Η Ερυθραία είναι ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος με έναν πρόεδρο τον κύριο Τσικόπουλο, ο οποίος ζει το μπάσκετ πολύ έντονα και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις προκλήσεις της ομάδας.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκες στον Δούκα, με τον οποίο πραγματοποίησες εξαιρετικές εμφανίσεις και ψηφίστηκες στους κορυφαίους του πρωταθλήματος( μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας  με μέσο όρο 13,5 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ένα σχόλιο για την συνεργασία σου με τον ΑΣΕΔ;

«Η χρονιά με τον Δούκα ξεκίνησε με πολύ θετικά μηνύματα. Στην πορεία ωστόσο προέκυψαν οικονομικά θέματα και αυτό δυστυχώς σε ομάδες που προσπαθούν να πρωταγωνιστήσουν και να κάνουν πρωταθλητισμό είναι πολύ αρνητικό. Έτσι στο δεύτερο μισό της σεζόν η ομάδα είχε πτωτική πορεία και δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρξαν στην αρχή της σεζόν».

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης