Για επιτυχημένη πορεία στο Silver European League έκανε λόγο ο πασαδόρος της Εθνικής, Ντίμα Φιλίποφ τονίζοντας ωστόσο πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να πάρει το χρυσό.

Αρχικά ο έμπειρος πασαδόρος ανέφερε: «Σίγουρα το θέλαμε αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν εδώ, το έχουν πει οι συμπαίκτες μου, το λένε και οι προπονητές, αλλά δεν παίζει συχνά η Εθνική μας ομάδα σε τελικούς. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο, έπαιξε καλύτερα η Ρουμανία και πρέπει να την συγχαρούμε».

Έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά τον επαναληπτικό τελικό στο Silver League με την Ρουμανία ο Ντίμα Φιλίποφ και συμπλήρωσε: «Εμείς από εδώ και στο εξής κοιτάζουμε μπροστά που είναι η προετοιμασία για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

-Το σχόλιό σου για την παρουσία της Εθνικής στο Silver League;

«Σίγουρα η παρουσία μας στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία και σαφώς θα ήταν μεγαλύτερη εάν φτάναμε στο χρυσό. Το κέρδος είναι ότι μπήκαν κάποια νεαρά παιδιά στην Εθνική όπως είναι ο Ράπτης, ο Παπαλεξίου, ο Βουλκίδης, ο Μούχλιας, αυτοί που ήταν στην προετοιμασία. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν παιδιά που έρχονται και είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο συν για την επόμενη μέρα».

-Επόμενη διοργάνωση για την Εθνική μας ομάδα η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην οποία επιστρέφει μετά από μία 10ετία. Ο στόχος;

«Θέλουμε να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να μην είμαστε μια ομάδα που οι άλλοι θα λένε ότι περάσουν εύκολα».

-Παρεμπιπτόντως στον Όμιλο στα τελικά του Ευρωπαϊκού θα βρείτε στο δρόμο σας και τη Ρουμανία…

«Θα είναι εντελώς άλλο εκείνο το παιχνίδι, τότε θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι. Επαναλαμβάνω θα είναι διαφορετικό εκείνο το παιχνίδι από τους τελικούς στο Silver League».