Το “τι εστί” ΑΕΚ εξήγησε στον γιο του ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς λίγο πριν έρθει στην ΑΕΚ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο Κίελτσε, ο νεαρός μέσος της «Ένωσης» μίλησε για το αν υπάρχει βάρος που αγωνίζεται με ένα τόσο βαρύ όνομα αλλά και για τη βοήθεια που έχει από τους Βράνιες, Λιβάγια και Κρίστισιτς για να εγκλιματιστεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαμπανάτζοβιτς:

-Πώς είναι το συναίσθημα σου να συνεχίζεις μια τόσο μεγάλη παράδοση όπως αυτή των Σαμπανάτζοβιτς;

«Αισθάνομαι υπέροχα. Ο πατέρας μου μού εξήγησε για το μεγαλείο της ΑΕΚ και είμαι πάρα πολύ καλά που βρίσκομαι εδώ».

-Είναι βάρος να έχεις ένα τόσο βαρύ όνομα στην πλάτη;

«Δεν αισθάνομαι καμία πίεση λόγω του ονόματος. Εγώ προσπαθώ να ξεκινήσω να χτίζω μια νέα καριέρα. Ο πατέρας μου έκανε πολλά πράγματα στην καριέρα του, μου δίνει συμβουλές αλλά εγώ για την ώρα δεν αισθάνομαι καμία πίεση».

-Ποια ήταν η τελευταία κουβέντα που σου είπε ο πατέρας σου πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου με την ΑΕΚ, την οποία θα την κρατήσεις ως συμβουλή;

«Μου είπε ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δώσω τα πάντα για τον κόσμο και την ομάδα της ΑΕΚ και αυτό που αντιπροσωπεύει και όλα θα πάνε καλά».

-Είσαι ακόμα μικρός και τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα, ωστόσο ποιο θα έλεγες ότι είναι ίσως το στοιχείο που έχεις ενδεχομένως πάρει από τον πατέρα σου;

«Εγώ νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο να παίζω με τη μπάλα στα πόδια, ο πατέρας μου ήταν λίγο πιο επιθετικός, πιο έντονος χαρακτήρας. Θα δούμε στην πορεία».

-Πόσο σημαντικό είναι για σένα ότι στην ομάδα υπάρχουν παίκτες όπως οι Λιβάγια, Βράνιες και Κρίστιτσιτς που μιλάνε λίγο-πολύ την ίδια γλώσσα και είναι κοντά στην δική του φιλοσοφία;

«Είναι πολύ σημαντική η παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών. Όταν πρωτοήρθα με βοήθησαν και λόγω της γλώσσας μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Με βοήθησαν από την πρώτη ημέρα που είμαι εδώ».

-Πάντως ο Τσόσιτς όταν είχε πρώτο μπει ανάμεσα στη παρέα Βράνιες και Λιβάγια είχε υποστεί διάφορα, όπως αλάτι στον καφέ κ.λπ. Ποια είναι η δική σου εμπειρία;

«Για την ώρα είναι πολύ καλά μαζί μου. Τους βλέπω και τους δύο ότι είναι λίγο τρελοί, αλλά με μένα είναι καλοί!».

-Τι θέση θεωρείς ότι σου ταιριάζει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Έχεις κάνει και κάποια κουβέντα με τον προπονητή γι αυτό;

«Εμένα μου αρέσει να παίζω σαν 6άρι ή 8άρι στο κέντρο. Ο προπονητής με έχει δουλέψει μέχρι στιγμής ως 10άρι και εγώ θα κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Προσωπικά όμως μ’ αρέσει το 6 ή το 8».

-Από τον Καρντόσο τι σου έχει κάνει εντύπωση αυτές τις πρώτες ημέρες;

«Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, είναι δουλευταράς και ζητάει πάντα το 100% στην προπόνηση από εμάς, ενώ το δίνει κι αυτός».

-Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε ένα χρόνο από τώρα και πως σε πέντε;

«Θα ήθελα για την πρώτη χρονιά να μπορέσω να είμαι στην αρχική εντεκάδα, και για τα επόμενα χρόνια θα δούμε τι μπορεί να συμβεί».

-Υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχεις ως πρότυπο εκτός από τον πατέρα σου;

«Μ’ αρέσει να παρακολουθώ στον Σέρχιο Μπουσκέτς, είναι ένας παίκτης πολύ έξυπνος στον αγωνιστικό χώρο».