Ο Μάνος Παπαδόπουλος έθεσε επί τάπητος ένα ελληνικό θέμα και πραγματοποίησε μία ερώτηση για την παρουσία του Ολυμπιακού στην Α2 και στην Ευρωλίγκα.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος των «πράσινων» ανέφερε: «Ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να τεθεί. Πώς μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Α2 και στην Ευρωλίγκα; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση».

Από την πλευρά της η λίγκα του Ισραήλ πήρε θέση και ανέφερε: «Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε «παράθυρο» στις ομάδες να φεύγουν από τις λίγκες».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε τον λόγο και δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος κανονισμός για μια ομάδα δεν παίζει στην Α1, αλλά στην Α2 ή σε χαμηλότερη κατηγορία. Αντίθετα η Ευρωλίγκα προβλέπει ψηφοφορία για την παρουσία ενός συλλόγου που δεν αγωνίζεται σε εθνικό πρωτάθλημα.

Τέλος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρόσθεσε: «Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τη δική μας ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την τοπική λίγκα, για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά; Είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: «αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω»».