Ακυρώστε ό,τι έχετε κανονίσει για σήμερα περίπου στις 6 το απόγευμα, διότι έχουμε επιτέλους Fedal στο Wimbledon!

Έντεκα χρόνια μετά τον συγκλονιστικό τελικό του 2008, όπου ο Ισπανός είχε επικρατήσει μετά από πέντε σετ, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ συναντιούνται ξανά στο Λονδίνο!

Μέχρι τώρα είχαν βρεθεί μόνο σε τελικούς στο All England Club (2006, 2007, 2008), αλλά ήρθε η ώρα να τα πουν στην τετράδα και να παλέψουν πιθανότατα για το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τα λόγια είναι περιττά για αυτούς τους δύο υπερ-τενίστες που πέρασαν με τις μονομαχίες τους το άθλημα σε άλλο επίπεδο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε να δούμε άλλη μια επική αναμέτρηση!

Η αλήθεια είναι πώς οι συνθήκες δείχνουν ιδανικές: ο Ρότζερ, όπως πάντα, λάμπει στο γρασίδι, ενώ ο Ράφα μάλλον νιώθει σαν στο σπίτι του τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς παίζει σαν να βρίσκεται σε χώμα!

Πέρα από αυτό, ο αριστερόχειρας τενίστας μετράει 17 διαδοχικές νίκες στο tour και, μάλιστα, ο τελευταίος παίκτης που τον νίκησε ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα ημιτελικά της Μαδρίτης!

Στο μεταξύ τους head to head η υπεροχή του Ράφα είναι ξεκάθαρη, αφού προηγείται με 24-15 έχοντας κερδίσει επιβλητικά την τελευταία τους συνάντηση στα ημιτελικά του Παρισιού.

Σημειώστε, όμως, ότι τις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους τις είχε κερδίσει ο Φέντερερ, που προηγείται κιόλας με 2-1 στις «συγκρούσεις» στο γρασίδι.

Ποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να κάνει προγνωστικά για μια τέτοια μεγάλη συνάντηση, σε αυτές τις συγκυρίες; Η επιτυχία του Φεντ στο Λονδίνο είναι αδιαμφισβήτητη (συμπλήρωσε, μάλιστα, και 100 νίκες προχθές), όμως ο Ναδάλ πραγματικά θυμίζει τον καλό Ράφα του χώματος, που «καταπίνει» με ευκολία κάθε αντίπαλο.

Το βέβαιο είναι πως την ώρα που θα μπουν οι αιώνιοι στο γήπεδο θα γνωρίζουν ήδη ποιος είναι ο πρώτος φιναλίστ.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ θα τεθούν αντιμέτωποι στις 3μ.μ. και σίγουρα ο Σέρβος είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Ο Νόλε, πάντως, μπορεί να προηγείται στο head to head με 7-3, όμως έχασε τις δύο προηγούμενες (φετινές) αναμετρήσεις τους σε Ντόχα και Μαΐάμι! Άρα ο Μπαουτίστα έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να ξανακάνει την έκπληξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή τετράδα του Wimbledon είναι αθροιστικά η μεγαλύτερα σε ηλικία τετράδα Grand Slam στην Open Era!