Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό που είχε δύο χαμένα πέναλτι και ένα νικητήριο αυτογκόλ, η Σενεγάλη του Πάπε Αμπού Σισέ απέκλεισε την Τυνησία.

Tην ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο κύπελλο Eθνών Αφρικής στην ιστορία της (ήταν φιναλίστ το 2002) θα έχει η Σενεγάλη.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες επικράτησε 1-0 στην παράταση της Τυνησίας και προκρίθηκε στον τελικό της 19ης Ιουλίου, όπου περιμένει είτε την Αλγερία είτε την Νιγηρία.

Η Σενεγάλη ήταν πολύ καλύτερη, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Σαμπαλί (26’) και Μανέ (39’) να πάρει προβάδισμα από το ημίχρονο, όμως όσο περνούσε η ώρα το δράμα κορυφωνόταν.

Κόντρα στην ροή του ματς, η Τυνησία κέρδισε πέναλτι στο 75ο λεπτό, όμως η εκτέλεση του Σασί ήταν άσχημη και ο τερματοφύλακας Γκομίς απέκρουσε, ενώ η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε από την άλλη πλευρά όμως με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Μπρον υπέπεσε σε ένα μάλλον φτηνό πέναλτι (80’), όμως ο Σαϊβέ σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που κράτησε το 0-0 και έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση.

Τα πάντα έδειχναν πως θα κριθούν σε μία μικρή λεπτομέρεια, όπερ και εγένετο. Στο 100ό λεπτό από εκτέλεση φάουλ και μίνι καραμπόλα ο Μπρον (ο Τυνήσιος αμυντικός που είχε κάνει το πέναλτι) έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην καθοριστική στιγμή που έκρινε ένα ολόκληρο εισιτήριο για τον τελικό, αφού το 1-0 υπέρ της Σενεγάλης έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.