Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, μετά το 1-2 στο Σίλβερστοουν τόνισε περήφανος για την ομάδα του αν και ήταν άτυχος με τα ελαστικά και το Α.Α.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βάλτερι Μπότας μετά το 1-2 της Mercedes στην Αγγλία:

«Δεν ήταν πραγματικά η πιο τυχερή μέρα μου, αλλά αυτή είναι η ζωή. Είχαμε έναν πραγματικά καλό αγώνα στην αρχή και τον απολάμβανα πραγματικά καθώς είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε σκληρά και δίκαια. Σίγουρα ο Τότο, δεν το απολάμβανε τόσο εμείς, αλλά εκείνη την ώρα με την αδρεναλίνη δεν το σκέφτεσαι. Κάναμε τον αγώνα μας και πίεζε ο ένας τον άλλον.

Μετά το πρώτο πιτ στοπ, ένιωσα ότι είχα τον αγώνα υπό έλεγχο. Αλλά στη συνέχεια το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε και γύρισε τα πράγματα υπέρ του Λιούις. Ήταν θέμα κακής συγκυρίας για εμάς. Μετά από αυτό ήμουν αναγκασμένος να ξανασταματήσω για ελαστικά, το οποίο -όπως αποδείχθηκε- ήταν λάθος από την πλευρά μας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πιτ στοπ και να είμασταν ακόμα πιο γρήγοροι.

Υπήρξε σίγουρα μια ιδέα πως ο ένας από μας, θα έβαζε σκληρά στο δεύτερο πιτ στοπ, αλλά ακόμα το σχέδιο ήταν να κάνουμε μεσαία-μεσαία-σκληρά ή μεσαία-σκληρά-μαλακά. Μακράν η ταχύτερη στρατηγική σήμερα για το αυτοκίνητό μας θα ήταν το μεσαία-σκληρά. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ πιο αργή στρατηγική και αυτό είναι σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να το έχουμε υπόψη μας στο μέλλον.

Υπάρχουν πολλά θετικά για να πάρουμε από αυτόν τον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος για εμάς ως ομάδα. Είμαι πραγματικά περήφανος για εμάς. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθώ να είμαι πολύ πεινασμένος για νίκες, έτσι ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα σε δύο εβδομάδες».