Ο Σαρλ Λεκλέρ αναφέρει πως οι μάχες «τροχό με τροχό» με τον Μαξ Φερστάπεν κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Γκραν Πρι, ήταν οι πιο διασκεδαστικέςστην καριέρα του.

Ο Λεκλέρ έφτασε στο αγώνα της Βρετανίας με πικρή γεύση ακόμα στο στόμα του από την μάχη του με τον Φερστάπεν στην Αυστρία πριν από δύο εβδομάδες και αποφασισμένος να μην χαριστεί πλέον σε κανέναν.

Ο ίδιος αναφέρει: «Νομίζω ότι η Αυστρία ήταν για μένα ένα πολύ καλό μάθημα. Μου άνοιξε τα μάτια πως τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζω. Παρά είμαι καλό παιδί. Κατάλαβα πως αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αντιλαμβάνομαι πλέον πόσο πρέπει να πιέσω και τι να περιμένω. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιζόμαστε έτσι. Νομίζω ότι κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί σκληρά και αυτό κάναμε και εμείς στη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του αγώνα.

Αισθάνομαι ότι οι αμυντικές κινήσεις του Μαξ ήταν «πάντα όριο» αλλά μέσα στους κανόνες. Αυτό ήταν σίγουρα ο πιο διασκεδαστικός αγώνας που είχα ποτέ στην καριέρα μου στη Formula 1. Είναι μια σύντομη καριέρα, μόνο ενάμιση χρόνος, αλλά ήταν σίγουρα πολύ, πολύ διασκεδαστικό από μέσα από το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι έχουμε κάνει κάποια δουλειά και είμαστε πολύ κοντά στις Red Bull, αλλά οι Mercedes σε γρήγορες πίστες σαν το Σίλβερστοουν δεν πιάνονται…».