Ο Γιώργος Λιμνιάτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας του και έδωσε το σύνθημα για το πρώτο νοκ άουτ κόντρα στην Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παλεύει στο 200% στο γήπεδο και θα έχει ταυτότητα. Μετά την πρώτη φάση και άσχετα με τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε χθες, νομίζω πως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το πρόσωπο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί το χθεσινό παιχνίδι και ο τρόπος που χάσαμε να μας γίνει μάθημα. Είναι σημαντική εμπειρία για την καριέρα των παιδιών αυτών που έγινε. Από αυτές τις ήττες χτίζονται οι καριέρες και ελπίζω πως επειδή στα τουρνουά των μικρών ηλικιών και εθνικών ομάδων γενικότερα ο παράγοντας της συναισθηματικής διαχείρισης κάθε βράδυ μετά από κάθε αγώνα είναι ίσως πιο σημαντικός από το ίδιο το μπάσκετ, να παρουσιαστούμε με τον τρόπο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά και αυτό πιστεύω πως θα γίνει, απέναντι στη Γερμανία».

Για το κλίμα που επικρατεί μετά την χθεσινή ήττα στο τέλος:  «Λίγο καλύτερα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια εμείς να σηκώσουμε αυτούς κι ίσως κι εκείνοι εμάς με τον τρόπο τους. Θεωρώ υπάρχει πικρία, αλλά εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε αυτή την πικρία σε κίνητρο. Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε».

Για την ωρίμανση των παικτών του: «Νομίζω κάθε χρόνος που περνάει και οι παραστάσεις που αποκτούν με τις ομάδες  τους, και δεν μιλάω για τις αγωνιστικές παραστάσεις, αλλά την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον στο οποίο κινούνται στις ομάδες τους, θέλω να πιστεύω πως τους κάνει πιο ώριμους, ώστε κάθε περιστατικό να το εκμεταλλεύονται με το σωστό τρόπο, ώστε να μεγαλώνουν, να γίνονται πιο έμπειροι και να πετύχουν αυτά που ονειρεύονται».

Για τα εξαιρετικά λόγια τον παιδιών για το τεχνικό τιμ: «Για εμάς αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι πολύ μεγαλύτερο βραβείο από το τι θα κάνει η ομάδα. Από την πρώτη μέρα είχαμε πει ότι θα λέμε την αλήθεια και πιστεύω πολύ στην αλήθεια. Όταν θα κάνεις κάτι καλό θα επιβραβεύεσαι, αν και κάτι κακό θα στο λέω για να καταλάβεις πως δεν είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνεις. Και θεωρώ πως το γεγονός ότι χτίσαμε τη σχέση μας πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εικόνα που δείχνει μέχρι τώρα η ομάδα. Εμείς όλοι μας είμαστε περήφανοι για τα παιδιά. Γιατί αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Και μαθαίνω ότι η εικόνα που έχουμε ως ομάδα είναι αποδεκτή. Επομένως δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους προπονητές από το να βλέπουν πως αυτοί το ευχαριστιούνται και το διασκεδάζουν και πως υπάρχει μεταξύ μας μια ωραία σχέση».

Για το πρώτο νοκ άουτ:  «Τώρα ξεκινά το τουρνουά. Σε αυτή τη φάση. Είναι ένα παιχνίδι που σε κάθε επίπεδο από τις μικρές ηλικίες ως την Ανδρών και τη Γυναικών, κρίνει το τουρνουά. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη δική μας. Έχουν κορμιά, ύψη, αλλά θεωρώ πως αν ελέγξουμε τα ριμπάουντ είναι πραγματικά στο χέρι μας το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Στην Ιταλία που τους αντιμετωπίσαμε σε φιλικό, με τις απουσίες μας, είχαμε 20 κατοχές λιγότερες, καθαρά από επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε αυτό είναι το SOS του αγώνα: Να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε αυτό το κομμάτι. Τους παίκτες μας τους εμπιστευόμαστε, τους πιστεύουμε και τους αγαπάμε!».