Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο χθεσινό φιλικό, το οποίο διεξήχθη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο μεγαλομέτοχος και των δύο ομάδων πριν την έναρξη τη φιλικής συνάντησης μίλησε στο BBC δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία του αγγλικού συλλόγου και για την άνοδό του στην Premier League.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε:

«Ο λόγος για τον οποίο ασχοληθήκαμε με αυτό το πρότζεκτ της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι γιατί πιστεύουμε στην παράδοση και γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα βήμα-βήμα. Να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, να φτιάξουμε το γήπεδο που είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ. Έπειτα, πρέπει να βελτιώσουμε το προπονητικό κέντρο και φυσικά μετά να βελτιώσουμε την ομάδα, ώστε να φτάσει εκεί που ανήκουμε. Ο ουρανός είναι το όριό μας. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, δεν ήταν εύκολο. Όμως μέχρι τώρα έχω πετύχει, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο είτε για επιχειρήσεις, οπότε γιατί να μην το κάνω και στη Νότιγχαμ Φόρεστ;»

Για την αλλαγή προπονητών και τον Σαμπρί Λαμουσί: «Η σταθερότητα σίγουρα είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα μας. Αν αυτό σημαίνει να κάνουμε αλλαγές, θα το κάνουμε. Θέλουμε έναν προπονητή που θα κάνει πιο δυνατή την ομάδα μας. Δεν πρέπει να μένουμε ικανοποιημένοι με λίγα πράγματα και να λέμε ότι ”δεν πειράζει, θα πάμε καλύτερα στο επόμενο ματς”. Όχι, πρέπει να παίξουμε καλύτερα σήμερα και πρέπει να νικήσουμε. Αυτό θέλω να αλλάξω στην ομάδα. Θέλω να αλλάξω τη νοοτροπία όλων, της ομάδας, των παικτών, των προπονητών, των οπαδών».

Για το αν μπορεί να διοικεί, ενώ βρίσκεται στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διάστημα: «Περνάω πολύ χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έρχομαι κατά μέσο όρο κάθε μήνα. Εξάλλου έχουμε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, κάνουμε συναντήσεις και συζητήσεις και προχωράμε ακριβώς όπως συμφωνούμε».

Για το αν ο Λαμουσί θα απολυθεί, αν δεν επιτευχθεί η άνοδος: «Στόχος μας είναι η άνοδος στην Premier League. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί εκεί. Δεν είναι εύκολο και δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα. Θέλω απλά να πετυχαίνω τους στόχους μου. Πρέπει να αποκτήσουμε καλούς παίκτες που θα γεμίσουν τα κενά που έχουμε και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το κάνουμε».