Οι μοναδικές ομάδες που κατέθεσαν φάκελο στην ΕΕΑ ήταν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Παμβοχαϊκός που πήραν και τις αδειοδοτήσεις, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ακόμα 5 ομάδες.

Καλοκαίρι για τις ομάδες που αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, εκτός από τις μεταγραφές είναι και η περιβόητη ΕΕΑ και οι φάκελοι που πρέπει να καταθέσουν για να πάρουν τις αδειοδοτήσεις. Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί τον βόλεϊ, καθώς χθες Τρίτη 4 ομάδες πήραν αδειοδότηση και συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Παμβοχαϊκός.

Οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς ήταν δεδομένο πως θα έπαιρναν, οι «πράσινοι» φαίνεται να αφήνουν στο παρελθόν τα προβλήματα που είχαν, ενώ και οι Βραχατιώτες έχουν βάλει μια τάξη ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Τώρα όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, η Κηφισιά σύντομα θα τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες έχει και σύντομα θα καταθέσει το φάκελό της. Ο Ηρακλής συνεχίζει να αντιμετωπίζει θέματα με το παρελθόν, ο Φοίνικας Σύρου δεν έχει διοίκηση, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην αναζήτηση χορηγών.

Οι συγκεκριμένοι τέσσερις ζήτησαν παράταση, προκειμένου να βρεθούν οι λύσεις και να καταθέσουν τους φακέλους τους. Αυτή που δεν ζήτησε καν παράταση είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την ΕΣΑΠ, ενώ θυμίζουμε πως ο Αλέξης Αλεξίου, πρόεδρος της Ερασιτεχνικής είχε ζητήσει την διάλυση της Λίγκας και το πρωτάθλημα να γίνει και πάλι ερασιτεχνικό. Πλέον μένει να δούμε τι θα γίνει με τους «κιτρινόμαυρους», ενώ θυμίζουμε πως οι Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΟΦΗ δεν ήταν υποχρεωμένες να καταθέσουν φάκελο.