Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Ζιελόνα Γκόρα, παρά τη δελεαστική προσφορά που του έγινε.

Η Ζιελόνα Γκόρα κατέθεσε νέα βελτιωμένη προσφορά στον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος όμως αρνήθηκε ευγενικά την προοπτική συνεργασίας.

Το γεγονός πως η πολωνική ομάδα δεν θα αγωνίζεται στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα με το πολωνικό πρωτάθλημα θα παίζει και στην απαιτητική VTB League και δεν θα έχει το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ για να αντιμετωπίσει τα δύο αυτά… μέτωπα, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην απόφαση του προπονητή της Εθνικής μας.

Ο 53χρονος τεχνικός έχει μπροστά του την πρόκληση του Παγκοσμίου (31 Αυγούστου-15 Σεπτέμβρη) με την Ελλάδα, η οποία έχει βλέψεις για μεγάλα πράγματα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της.

Με δική του επιλογή έχει μείνει μακριά από τους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο από τη σεζόν 2017-18, όταν και ήταν στον Φάρο ΓΣΛ, αλλά το φετινό καλοκαίρι είχε και δεν αποκλείεται να έχει και στο μέλλον αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες.