Πλησιάζουν οι μέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9) και ο Ρούντι Γκομπέρ δηλώνει πανέτοιμος για αυτή την πρόκληση, έχοντας μεγάλες προσδοκίες για την Γαλλία.

Ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ, Ρούντι Γκομπέρ, θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Παγκόσμιο και η παρουσία του πρόκειται να «κοσμήσει» τα γήπεδα της Κίνας.

Ο Γάλλος σέντερ θα ενισχύσει το ήδη ισχυρό σύνολο του Βενσάν Κολέ, στην προσπάθειά του για την διάκριση και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA υποστήριξε: «Δεν πάμε απλώς για να παίξουμε. Πηγαίνουμε για να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε την μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι ένα μεγάλο όνειρο να κερδίσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε» ενώ στη συνέχεια ο θυμήθηκε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο του 2014:

«Για μένα το κλειδί εκείνου του Παγκοσμίου ήταν όταν επικρατήσαμε της Ισπανίας μέσα στο σπίτι της στα προημιτελικά. Ήμασταν το αουντσάιντερ, γνωρίζαμε ότι είχαν μια πλήρη ομάδα, ήταν στη χώρα τους και δεν είχαν χάσει κανένα παιχνίδι μέχρι τότε. Εμείς τους νικήσαμε όμως και ήταν σημείο καμπής στην καριέρα μου αλλά και τεράστιο συναίσθημα» ήταν τα λόγια του Γάλλου γίγαντα.

Η Γαλλία έχει τοποθετηθεί στον Γ’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των ομίλων την Δομινικανική Δημοκρατία, την Γερμανία και την Ιορδανία.