Η Άνα Τατισβίλι είχε πάρει ποινή από το Rοland Garros, λόγω αντιεπαγγελματικής εμφάνισης, κόντρα στη Μαρία Σάκκαρη.

Οι υπεύθυνοι του γαλλικού σλαμ θεώρησαν ότι η Αμερικανίδα, που είχε να παίξει δύο χρόνια λόγω τραυματισμού και εκμεταλλεύτηκε το protected ranking της, δεν ήταν έτοιμη να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο και έτσι της επιβλήθηκε το συγκεκριμένο πρόστιμο (46.000 ευρώ).

Η Τατισβίλι ηττήθηκε με 6-0, 6-1 σε 55 λεπτά από τη Σάκκαρη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά έπεσε σε μια εξαιρετική Μαρία, που εκείνη την εποχή μπορούσε να λυγίσει οποιαδήποτε στο χώμα.

Το πρόστιμο, λοιπόν, ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρό και ευτυχώς που η Αμερικανίδα τελικά δικαιώθηκε με την έφεση που κατέθεσε…

Ο Μπέρναρντ Τόμιτς, από την άλλη, που έχασε με 6-2, 6-1, 6-4 σε 58 λεπτά από τον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά στον πρώτο γύρο του Wimbledon, δεν πήρε πίσω τις 46.000 λίρες που του αφαιρέθηκαν λόγω της «μειωμένης» προσπάθειάς του.

Και όχι μόνο αυτό: ο πρόεδρος του συμβουλίου των Grabd Slams, ο Μπιλ Μπάμπκοκ, του… την είπε κιόλας με ένα γράμμα που έβγαλαν στη δημοσιότητα οι New York Times!

Του δίνει, πάντως, την ευκαιρία, να πάρει πίσω το 25% των χρημάτων, αν η συμπεριφορά του είναι οι πρέπουσα στα οκτώ προσεχή majors.