Η Εθνική μας πόλο των γυναικών, κυνηγούσε ένα θαύμα ενάντια στις ΗΠΑ, όμως αυτό δεν ήρθε και η ήττα-αποκλεισμός με 15-5 ήταν φυσιολογική.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι Αμερικανίδες έχουν να ηττηθούν σε νοκ άουτ αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων από το 2013 και τον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Μετρούν σερί χρυσά στους Ολυμπιακούς του 2012 και του 2016 αλλά και στα παγκόσμια του 2015 και του 2017. Φυσικά είναι το τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού και στην Γκουαντζού.

Η αγωνιστική ανωτερότητα των ΗΠΑ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι ΗΠΑ έχοντας καλά σουτ από την περιφέρεια (αν και είχαν 0/2 στην παίκτρια παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο) κατάφεραν να προηγηθούν με 4-0 κάνοντας το έργο της Ελλάδα ακόμη πιο δύσκολο. Η γαλανόλευκη έκανε μία καταστροφική αρχή αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο οκτάλεπτο έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση.

Η Εθνική μας έδειξε να αντιδρά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με γκολ της Ξενάκη (παραπάνω) και της Ελευθεριάδου (περιφέρεια) μείωσε σε 5-2 στα μισά της περιόδου. Ωστόσο τρία αναπάντητα γκολ από Χαραλαμπίδη, Στέφενς και Φάταλ έφεραν τις ΗΠΑ στο 8-2 που ήταν το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου. Η Εθνική μας έχασε ακόμη αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει υπό καλές προϋποθέσεις αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα μείωσε και πάλι στα τέσσερα γκολ τη διαφορά με γκολ των Ελευθεριάδου και Ξενάκη. Οι Αμερικανίδες όμως απάντησαν και με Άρια Φίσερ και Μούσελμαν έφτασαν στο 10-4 με την Εθνική μας να δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι ΗΠΑ δεν σταμάτησαν ούτε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Με τον νικητή του αγώνα να έχει κριθεί προ πολλού η Μούσελμαν βρήκε τρία σερί γκολ και η διαφορά έφτασε στο +10 (15-5) με γκολ της Σάιντμαν από την περιφέρεια. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Η Εθνική μας θα παλέψει για τις θέσεις κατάταξης με πρώτη της αντίπαλο την ηττημένη του ζευγαριού Ρωσία – Αυστραλία. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διοργάνωση της Βουδαπέστης είχε καταλάβει την έβδομη θέση.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 15-5

Οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 2-2, 5-1

ΗΠΑ (Κρικόριαν): Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντμαν 1, Φάταλ 1, Χάουτσαϊλντ, Στέφενς 1, Χαραλαμπίδη 1, Νέσχουλ 1, Φίσερ Α. 2, Γκιλκράιστ 1, Φισερ Μ. 2, Γουίλιαμς 1, Τζόνσον

Ελλάδα (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη