Η ΑΕΚ είχε καλή κλήρωση, καθώς θ’αντιμετωπίσει μία εκ των Χόνβεντ ή Ουνιβεσιτέα Κραϊόβα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί είτε στην Ουγγαρία είτε στη Ρουμανία και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ας δούμε λίγο τις δύο πιθανές αντιπάλους της Ένωσης:

Η Χόνβεντ τερμάτισε στο περσινό πρωτάθλημα Ουγγαρίας στην τέταρτη θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος αλλά και τις Βίντι και Ντέμπρετσεν. Ξεκίνησε την προσπάθειά της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ από τον πρώτο προκριματικό όπου και απέκλεισε τη Ζαλγκίρις Βίλνιους από τη Λιθουανία επικρατώντας με 3-1 στη Βουδαπέστη και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας.

Το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας που ήταν και το πρώτο της μετά από το μακρινό 1993. Συνολικά έχει κατακτήσει τον τίτλο 14 φορές, ενώ έχει και επτά Κύπελλα. Στην Ευρώπη η παρουσία της σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει την ΑΕΚ αφού όλα τα τελευταία χρόνια αποκλείεται είτε στον δεύτερο είτε στον τρίτο προκριματικό γύρο. Ενδεχομένως, το όνομά της να θυμίζει κάτι στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος πως οι πράσινοι την είχαν αφήσει εκτός συνέχειας στην πορεία τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1987/88. Επιπλέον, τη σεζόν 1983/84 η Χόνβεντ είχε αποκλείσει την ΑΕΛ επίσης στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σημαντικότεροι παίκτες για την ουγγρική ομάδα είναι ο Ουκρανός επιθετικός Βλάντιμιρ Κούλατς που είναι δανεικός από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά και ο Ούγγρος χαφ Νικολάς Κόβακς. Το γήπεδο της Χόνβεντ είναι σε φάση ανακατασκευής και έτσι η ομάδα δίνει τα παιχνίδια της στο «Μπόζικ Στάντιον», έδρα της Βάσας με χωρητικότητα 10.000 θεατές.

Το προφίλ της Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα
Οι Ρουμάνοι τερμάτισαν στο περσινό πρωτάθλημα της χώρας στην τέταρτη θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Κλουζ αλλά και τις Στεάουα Βουκουρεστίου και Βιτορούλ. Ξεκίνησε την προσπάθειά της στη φετινή διοργάνωση από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπως και η Χόβεντ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Σαμπαίλ από το Αζερμπαϊτζάν με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (3-2).

Ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2014, ενώ ο τελευταίος της τίτλος είναι το 2018 όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας. Το τελευταίο πρωτάθλημα το πανηγύρισε το μακρινό 1991, ενώ συνολικά μετρά 4 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα. Τις δύο προηγούμενες σεζόν αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, στον οποίο και βρέθηκε απευθείας, από Μίλαν και Λειψία, ενώ η αμέσως προηγούμενη της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν το μακρινό 1991.

Σημαντικότεροι παίκτες για τη ρουμανική ομάδα είναι ο δεξιός εξτρέμ Κρίστιαν Μπαρμπούτ και ο επιθετικός Μιχάι Ρόμαν. Η έδρα της είναι ένα ποδοσφαιρικό στολίδι αφού πρόκειται για ένα γήπεδο που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν τέσσερα χρόνια. Το «Σταντιονούλ Ιονν Ομπλεμένκο» κοντά στις 31.000 θεατές.