Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φέτος έχει βάλει στο… μάτι την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς αφού φέτος “στέφθηκε” ο MVP.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, με συνέντευξή του στο ESPN, τόνισε πως η χρονιά που πέρασε ήταν απίστευτη και μίλησε για τη… μεγάλη του ιστορία από τα Σεπόλια μέχρι τη σπουδαία ατομική διάκριση, το πόσα παπούτσια έχει και το μέλλον, όπου θεωρεί πως οι Μιλγουόκι Μπακς μπορούν να πάνε για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης:

Για την χρονιά: «Ήταν μια απίστευτη χρονιά. Προσπαθώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Θα κάνω ένα διάλειμμα, θα κάτσω και θα σκεφτώ τι πραγματικά έγινε σε αυτούς τους μήνες».

Για την ιστορία της καταγωγής του, που μοιραζόταν το ίδιο παπούτσι με τον Θανάση και το πώς έφτασε μέχρι την κορυφή: «Δεν το περίμενα ότι θα έφτανα τόσο, μα τόσο μακριά. Και η οικογένειά μου το ίδιο. Ξέρεις, ο αθλητισμός αλλάζει τα πάντα, είναι η ζωή μου. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ πόσο ευλογημένος είμαι».

Για το πόσα παπούτσια έχει τώρα: «Έχω αυτή τη στιγμή 4.000 ζευγάρια παπούτσια».

Για το αν θα τα κρατήσει: «Έχω έναν ειδικό χώρο γύρω στα 300-400 τετραγωνικά μέτρα κι έχω και στην Ελλάδα πολλά».

Για το βραβείο MVP: «Προτιμώ να κοιτάζω το μέλλον, για να είμαι ειλικρινής. Δε λέω, είναι μεγάλο επίτευγμα, αλλά τώρα ανήκει στο παρελθόν».

Για την πιθανότητα να το κερδίσει ξανά: «Ναι, φυσικά και το ξέρω ότι μπορώ να το ξανακάνω, αλλά προτιμώ να λέω στον εαυτό μου να χαλαρώσει. Θα το κάνω σε κάθε περίσταση και θέλω να δω το επόμενο βήμα».

Για τις πολλές μεταγραφές στη λίγκα: «Υπήρξαν πολλές μετακινήσεις. Νομίζω, ότι τώρα είναι πιο ισορροπημένο το πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες τώρα είναι υποψήφιες για το πρωτάθλημα».

Για τις πιθανότητες των Μπακς και τις μεταγραφές τους: «Θέλω να πιστεύω, ότι έχουμε μάθει από τα περσινά μας λάθη και θα γίνουμε καλύτεροι. Αν το κάνουμε, τότε μπορούμε να φτάσουμε μακριά και να πάρουμε τον τίτλο».

Για τον Θανάση: «Ο Θανάσης φέρνει πολλή ενέργεια. Νομίζω πως θα είναι πολύ όμορφα μαζί του».