Η Εθνική ομάδα πόλο ηττήθηκε και από την Αυστραλία με 9-8 και τώρα θα παλέψει απέναντι στη Γερμανία για την 7η θέση.

Έπειτα από την ήττα κόντρα στην Ιταλία, η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε νέα ήττα απέναντι στην Αυστραλία με 9-8 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο. Το συγκρότημα του Βλάχου έμεινε χωρίς γκολ τα τελευταία και πιο κρίσιμα 10 λεπτά με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κερδίσει το «εισιτήριο» για το παιχνίδι της 5η θέσης. Έτσι, θα διεκδικήσει την 7η με αντίπαλο την Γερμανία.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στην πισίνα και κατάφερε να μπει μπροστά με 1-0, γρήγορα όμως οι Αυστραλοί έκαναν το 1-2. Η Ελλάδα ισοφάρισε, αλλά ο Κέις έκανε το 3-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Στην έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου οι Αυστραλοί αύξησαν τη διαφορά σε 4-2, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ελλάδα είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα με 5-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με το σκορ να μένει 8-8. Η Εθνική είχε μείνει, όμως, δίχως τέρμα τα τελευταία δύο λεπτά του τρίτου οκταλέπτου και συνέχισε με «ανυδρία» και στο τέταρτο. Έτσι, ο Κάμπελ δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το τελικό 8-9.

Αυστραλία (Φάτοβιτς): Ντένερλι, Κάμπελ 2, Φορντ Τ., Κέις 3, Πάουερ, Έντουαρντς Λ., Ροουτς , Γιάνγκερ 2 , Φορντ Α.1, Πουτ, Χάουντεν , Έντουαρντς Μ. 1 , Χρύσανθος.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 1, Γαλανίδης.