Την ήττα με 11-9 από την Ολλανδία γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, τερματίζοντας έτσι στην όγδοη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Στον τελευταίο της αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ολλανδίας με σκορ 11-9 και κατέλαβε την όγδοη θέση στην διοργάνωση.

Οι Ελληνίδες παίκτριες, δεν κατάφεραν να πάρουν ρεβάνς από τις Ολλανδέζες για την ήττα στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018. Οι «οράνιε» παρόλο που δεν πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση, βρήκαν τρόπο να περιορίσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ιδιαίτερα στο τέλος.

Η Εθνική ομάδα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών φαίνεται πως «πάσχει» από την «νόσο του τέταρτου οκταλέπτου». Το σύνολο του Γιώργου Μορφέση δεν κατάφερε να πετύχει κανένα τέρμα στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, ότι δηλαδή έκαναν και οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στα ματς με Ιταλία και Αυστραλία.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο γκολ της Ολλανδίας , η οποία από τα πρώτα λεπτά, φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό κρατώντας σε απόσταση τις διεθνείς μας. Με δυο τέρματα, ένα από την Αβραμίδου και ένα από την Ξενάκη, το οκτάλεπτο έκλεισε με την Ελλάδα να προηγείται με 2-1.

Όπως και στην αρχή του ματς, έτσι και δεύτερο οκτάλεπτο, οι τυπικά φιλοξενούμενες πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ, ενώ λίγο αργότερα πήραν διαφορά δυο τερμάτων με την Φαν Ντερ Σούλτ. Η Κώτσια μπορεί να ισοφάρισε προσωρινά, ωστόσο Φαν Ντερ Κρατς, Μέγκενς και Χένε, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι άμυνες πήγαν… περίπατο και από τις δυο πλευρές, κάτι που όπως φάνηκε βοήθησε την ελληνική ομάδα να πλησιάσει σε απόσταση ενός τέρματος (10-9). Τα γκολ από ελληνικής πλευράς σημείωσαν οι Χυδηριώτη, Ασημάκη, Ξενάκη(2) και Κώτσια(2), ενώ για τις Ολλανδέζες σκόραραν από δύο φορές Μέγκενς και Κόινινγκ.

Στο τελευταίο μέρος τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για την Ελλάδα. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση δεν μπόρεσαν να βρουν τον πολυπόθητο γκολ, σε αντίθεση με την Ολλανδία η οποία με την Χένε διαμόρφωσε το τελικό 11-9 και πήρε την έβδομη θέση στην διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-5, 6-4, 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 3, Νίνου, Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Χάβενγκα): Κέντερς, Μέγκενς 3, Χένε Ντ.2 , Φάν Ντερ Σλουτ 2 , Γουλβς , Στόμπχορστ, Ρόχε , Σέβενιχ, Κόινινγκ 3, Κούλχαας, Φαν Ντερ Κράατς 1 , Φούρβελτ, Μπάους.