O Χρήστος Σαλούστρος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ και μίλησε για τα “παράθυρα”, ενώ αναφέρθηκε στην ευλογία που νιώθει για την παρουσία του στην Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όσα παιδιά είμαστε εδώ από τα ‘παράθυρα’ εκπροσωπούμε και όλα τα υπόλοιπα που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η ομάδα των προκριματικών είχε πείσμα και θέληση για να φτάσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι έδωσαν την ψυχή τους, ήμασταν μια ομάδα ειδικών συνθηκών και το γεγονός ότι εγώ και κάποια άλλα παιδιά είμαστε στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση», αναφέρει.

Για τα “παράθυρα”: «Ήταν μια ιδιαίτερη διαδικασία, με πολλά νέα πρόσωπα και λίγες μέρες προετοιμασίας, αλλά φέραμε εις πέρας την αποστολή. Κάναμε σε δώδεκα παιχνίδια μόνο μια ήττα, ανώδυνη κι αυτή, από τη Σερβία που είχε κατέβει με παίκτες Ευρωλίγκας σε εκείνο το παιχνίδι. Θεωρώ πως οι έντεκα νίκες μας τα δείχνουν όλα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία φάνηκαν κι άλλα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με το εθνόσημο και η Εθνική μπήκε ξανά στα σπίτια των Ελλήνων. Παίξαμε στην Κρήτη και στην Πάτρα, είδε όλος ο κόσμος τους αγώνες με τη βοήθεια και της κρατικής τηλεόρασης. Φάνηκε επίσης ότι υπάρχουν πολλά παιδιά έτοιμα να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο και να βοηθήσουν την Εθνική».

Για εκείνον όμως «… το όνειρο συνεχίζεται. Ξέρω ότι το έργο μου είναι πολύ δύσκολο για να είμαι στα τελικά, αλλά ό,τι έχω κερδίσει από την αρχή της καριέρας μου το έχω διεκδικήσει, δεν μου έχει χαριστεί. Και μόνο που είμαι στην προπόνηση είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Αν κάποιος μου έλεγε πριν δέκα χρόνια ότι θα βρισκόμουν εδώ, θα τον αποκαλούσα τρελό. Ακόμη κι αν δεν είμαι στη δωδεκάδα, θα στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια στα παιδιά που θα πάνε στην Κίνα. Όπως και όλοι οι Έλληνες».

H παρουσία των φίλων του, Αντετοκούνμπο κάνει ξεχωριστή την Εθνική: «Το γεγονός ότι είμαι εδώ μαζί με τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά, είναι πραγματική ευλογία. Από την πρώτη μέρα το συζητάμε με τα παιδιά και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Το ζούμε και το απολαμβάνουμε».

Για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει: «Τα τελευταία δύο χρόνια οι εξελίξεις τρέχουν για μένα. Ευτυχώς έχω υγεία, νιώθω δυνατός και όποια πρόκληση έρχεται την αντιμετωπίζω. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Όλοι εμείς έχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα και αυτό είναι ευλογία. Είμαι στην Εθνική, πλέον θα αγωνίζομαι στο Περιστέρι και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Η ομάδα έδειξε από την πρώτη στιγμή πως με θέλει και ανυπομονώ».

Το «φτάσε όσο πιο ψηλά μπορείς» είναι και το σύνθημα για την Εθνική; «Ξεκάθαρα ναι! Κι αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Το δείχνει το ρόστερ της, όλοι μπορούν να προσφέρουν πολλά. Το μότο πρέπει να είναι συγκέντρωση, υπομονή, επιμονή και πάθος, στοιχεία που είχαμε και στα προκριματικά. Αν τα έχουμε όλα αυτά πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά».