Για την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ μίλησε ο Πέρσον σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο οποίος μίλησε για φιλική σχέση αποχώρησης με την Κρητική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέρσον:

«Φθάσαμε στην συμφωνία για διαζύγιο ήταν μια γρήγορη διαδικασία. Μόλις επιστρέψαμε από την προετοιμασία όποτε είμαι έτοιμος σε ποία ομάδα και να πάω. Ήρθα τον προηγούμενο χειμώνα και δυσκολεύτηκα να βρω χρόνο συμμετοχής και να μπω στην ομάδα. Είχαμε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και ήταν δύσκολο να τα συνδυάσω όλα, αλλά ανάμεσα σε εμένα και την ομάδα δεν υπήρχε πρόβλημα. Είχαμε καλή επικοινωνία, είναι λυπηρό πως τελειώνει έτσι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έμαθα πολλά στην παραμονή μου στον ΟΦΗ και Νοιώθω παρόλο που δεν έπαιξα πολύ ότι έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και ότι πραγματικά είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την ψυχή μου», είπε αρχικά ο Σουηδός φορ.

Και συνέχισε: «Από αυτή την άποψη ήταν μια καλή εμπειρία για εμένα, τώρα Νοιώθω ότι πρέπει να παίξω ξανά και να δείξω που πάω και είμαι διαφορετικό άτομο από ότι ήμουν όταν έφυγα από την Σουηδία. Θέλω πρώτα να παίξω και μετά να το κάνω καλά. Εγώ και ο ατζέντης μου έχουμε ανοιχτές τις πόρτες, έχουμε διαφορετικές προτάσεις και μόλις επιστρέψω θα σκεφτώ τι να κάνω».