Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κάνουν ότι περνάρει από το χέρι τους, για να μην μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες συμμετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470, που διεξάγεται στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας, και μετά τις πρώτες πέντε ιστιοδρομίες βρίσκονται στις προνομιούχες θέσεις.

Στις τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες, οι Ελληνες Ολυμπιονίκες είχαν εξαιρετική απόδοση και τερμάτισαν 7οι, 4οι και 3οι, αντίστοιχα, και πλέον, με 27 βαθμούς ποινής, βρίσκονται στην 12 θέση ανάμεσα σε 52 πληρώματα.

Στην κατάταξη των χωρών, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση, πίσω από την Ουγγαρία και την Τουρκία, ενώ προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις χώρες, από αυτές που δεν έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Οι οκτώ χώρες που έχουν πάρει την πρόκριση είναι οι Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μ. Βρετανία και Νέα Ζηλανδία.

Παράλληλα, οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός είναι 40οι με 68 βαθμούς, ενώ στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου βρίσκονται στην 9η θέση με 39 βαθμούς σε σύνολο 39 σκαφών. Στις τελευταίες τρεις κούρσες τερμάτισαν στις θέσεις 14, 4 και 6, αντίστοιχα. Τέλος, οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου είναι 33ες με 113 βαθμούς.