Παίκτες, δημοσιογράφοι και fans τάσσονται κατά του NCAA τις τελευταίες ώρες σε μια… viral μάχη ενάντια στον ατζέντη Ριτς Πολ.

Ο Ριτς Πολ είναι ένας «φρέσκος» μάνατζερ στο αμερικανικό μπάσκετ. Είχε συστηθεί στο ΝΒΑ ως φίλος του «Βασιλιά» Λεμπρόν, από τότε που ο Τζέιμς ήταν rookie και εσχάτως είναι ο άνθρωπος που «τρέχει» την εταιρεία εκπροσώπησης παικτών «Klutch Sports Management». Η εταιρεία έχει έδρα στο Κλίβελαντ και αποτελεί κοινό μυστικό πως ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκεται από πίσω της. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Πολ έχει καταφέρει να έχει 20 πελάτες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι All Stars.

Ο 38χρονος ατζέντης μεταξύ άλλων εκπροσωπεί τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Άντονι Ντέιβις, τον Τζον Ουόλ, τον Ντρέιμοντ Γκριν, τον Τρίσταν Τόμπσον, αλλά και τον Μπεν Σίμονς. Οι συμφωνίες του τα τελευταία χρόνια περιέχουν πάρα πολλά μηδενικά και ξεπερνούν τα 625 εκατομμύρια δολάρια. Καταλαβαίνει κανείς πως η επιρροή του στον χώρο του μπάσκετ είναι τεράστια. Έτσι, ο ίδιος έχει βγει στο προσκήνιο ως ένας από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της αγοράς.

Μάλιστα, το «Sports Illustrated» πριν από λίγους μήνες είχε εξηγήσει γιατί το ΝΒΑ του φετινού καλοκαιριού ανήκει στον Πολ. Όπως και να ‘χει, το όνομά του έγινε πρωτοσέλιδο στο σίριαλ της υπόθεσης του «AD» και της αποχώρησής του από τους Πέλικανς. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέκριναν τη συμπεριφορά του Ντέιβις και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή η άποψη του εκπροσώπου του.

Στην ουσία, ήταν η πρώτη φορά που τόσο μαζικά ο αμερικανικός οργανισμός γύρω από το μπάσκετ τα… έβαλε μαζί του, για τις πρακτικές που ακολουθούσε. Αρκετοί περίμεναν με ενδιαφέρον να δουν ποια θα ήταν η άμεση ή -κυρίως- η έμμεση… τιμωρία του, για το γεγονός πως τάραξε για τα καλά την λίγκα με την υπόθεση του πάουερ φόργουορντ – σέντερ των Πέλικανς, που εν τέλει πήγε στο «ΛΑ».

Και κάπου εδώ ξεκινάει ο… πανικός. Το NCAA, όπως έγινε γνωστό από τα αμερικανικά media, αποφάσισε να βάλει νέους όρους και προϋποθέσεις, στους μάνατζερ που μπορούν να εκπροσωπούν παίκτες του, οι οποίοι θέλουν να «τσεκάρουν» τα νερά του ΝΒΑ και να μπουν στο draft. Μεταξύ αυτών των όρων κρίνεται απαραίτητη και η κατοχή ενός πτυχίου (Bachelor).

Ο ανερχόμενος ατζέντης από το Κλίβελαντ δεν έχει τέτοιο και πολλοί λένε πως ο κανονισμός τον… φωτογραφίζει, με το κολεγιακό πρωτάθλημα να προσπαθεί να του κλείσει τις πόρτες! Ήταν αυτή η έμμεση τιμωρία του Ριτς Πολ για όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες; Ή μήπως το NCAA έκανε ένα λάθος, στην προσπάθειά του να προστατέψει τους παίκτες του; Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία…

Το θέμα δε πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν οι «λαμπεροί» πελάτες και κολλητοί του, όπως ο Λεμπρόν, άρχισαν να σχολιάζουν στα social media την απόφαση του NCAA και να τάσσονται στο πλευρό του Πολ! Ο «King James», μάλιστα, έδωσε τη δική του εξήγηση για το ζήτημα που προέκυψε, υπογραμμίζοντας δηλώσεις άλλων μάνατζερ, οι οποίοι έκαναν λόγο για τον «κίνδυνο Πολ».

Ο έμπειρος Αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Όλντριτζ έγραψε πως όλοι φοβούνται τον Ριτς Πολ, ενώ σε γενικές γραμμές το Twitter, που στην περίπτωση του Ντέιβις είχε περάσει τον 38χρονο ατζέντη από… χίλια κύματα, τάχθηκε επίσης υπέρ του.

Σε κάθε περίπτωση, ένας νέος… πόλεμος άνοιξε στο αμερικανικό μπάσκετ και αυτή τη φορά το NCAA έχασε το παιχνίδι των εντυπώσεων.