Η ΑΕΚ απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την διαφορά ποιότητας που την χωρίζει με την Κραϊόβα, καθώς επικράτησε με άνεση με 0-2 και έκανε καθοριστικότατο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την “Ένωση” ο Λιβάια, που έφτιαξε το πρώτο γκολ για τον Μάνταλο, ενώ σκόραρε το δεύτερο για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στα μισά του πρώτου μέρους αποχώρησε τραυματίας ο Κλωναρίδης και με την επιστροφή της αποστολής στην χώρα μας ο Έλληνας επιθετικός θα περάσει από εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.

Οι δύο αντίπαλοι φάνηκαν να ψάχνονται στα πρώτα λεπτά, όταν όμως οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους δημιούργησαν και την πρώτη καλή φάση του αγώνα. Ο Βέρντε συνεργάστηκε με τον Ζεράλδες, με το σουτ του δεύτερου να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Τα λάθη στην μεσαία γραμμή της “Ένωσης” έδιναν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να απειλήσουν, όμως ο Μπάρκας είπε “όχι” στις προσπάθειες του Μπάνκου. Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία “ανάσα” από το 0-1, ο Παουλίνιο γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μάνταλος προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Βράνιες και Λιβάια, πέρασε στην θέση του τραυματία Κλωναρίδη, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις προσπάθειές τους σε γκολ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ άνηκε στην Κραϊόβα, ο Μπαρμπούτ γύρισε στον Ρομάν και αυτός από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται και από μία ανύποπτη φάση να κάνει το 0-1. Ο Λιβάια έβγαλε υπέροχη σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων και ο Μάνταλος με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. O Κροάτης επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και δημιούργησε προϋποθέσεις για το 0-2, όμως το σουτ του δεν βρήκε τον στόχο. Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν με στημένες μπάλες να βάλουν δύσκολα στην άμυνα της “Ένωσης”, όμως ο Βράνιες “καθάρισε” την οποιαδήποτε υποψία ευκαιρίας. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ματς ο Λιβάια απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ποιοτικός επιθετικός είναι, καθώς μετά τηνασίστ του Παουλίνιο “εκτέλεσε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 0-2. Στον χρόνο που απέμεινε η ελληνική ομάδα κράτησε την μπάλα χωρίς να κινδυνεύσει και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα.

ΚΡΑΪΟΒΑ: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βαταγέλου, Κέλιτς, Ρομάν (73′ Φόρτες), Ματέιου, Τσιτσαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ (65′ Κάκα), Μπαρμπούτ (73′ Μπάρμπουτ), Άτσκα.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο (82′ Κρίστισιτς), Ζεράλδες, Βέρντε (64′ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39′ Λιβάια).