Ο Νίκος Παππάς συνεχίζει την σκληρή ατομική δουλειά στις ΗΠΑ και δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει δριμύτερος για να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Η περασμένη χρονιά επεφύλασε στον Νίκο Παππά μία ακόμη ατυχία. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο 29χρονος γκαρντ είχε «ραντεβού» με τον πιο σοβαρό τραυματισμό που μπορεί να εμφανιστεί σε έναν αθλητή. Στις 23 Ιανουαρίου, σε μία προπόνηση του Παναθηναϊκού, ο Παππάς τραυματίζεται με την ιατρική διάγνωση να «δείχνει» ρήξη χιαστού. Ένας ακόμη μεγάλος «γολγοθάς» είχε ξεκινήσει.

Από την ημέρα εκείνη, έχουν περάσει κάτι περισσότερο από έξι μήνες, με τον Νίκο Παππά να μην αφήνει χαμένη ημέρα. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ξανά έκτοτε, στόχος του όμως είναι να επιστρέψει δριμύτερος και βελτιωμένος, σε μία απαιτητική σεζόν για τους «πράσινους», επιθυμία του που όπως τονίζει «η Πράσινη» υλοποιείται. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο 29χρονος άσος, για πρώτη φορά στην καριέρα του μετέβη στις ΗΠΑ στο πλευρό του Νικ Καλάθη για να κάνει ατομική προετοιμασία και ενδυνάμωση μαζί με ικανούς και καταρτισμένους προπονητές.

Ο Τζεφ Φιγκέιρα που συνεργάστηκε με τον Παππά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έδωσε συνέντευξη και έκανε λόγο για πλήρη επιστροφή του τραυματισμένου ποδιού, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ένας ακόμη Αμερικανός προπονητής που τον είχε στην επίβλεψή του. Στον Παναθηναϊκό υπήρχε ικανοποίηση όσον αφορά την κατάσταση του Παππά πριν την αναχώρηση για τις ΗΠΑ και πλέον στο «πράσινο» στρατόπεδο περιμένουν την επιστροφή του ώστε να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι σε θέση να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στην «φαρέτρα» του Αργύρη Πεδουλάκη.