Η Τραμπζονσπόρ επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Τσεχία προκρίνεται στα πλέι οφ του Europa League.

Εκεί αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη της ΑΕΚ.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στο παιχνίδι της Medical Park Arena της Τραπεζούντας, ανάμεσα σε Τραμπζονσπόρ και Σπάρτα Πράγας.

Μία εβδομάδα μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα, στην Τσεχία, η τουρκική ομάδα είχε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Οι παίκτες του Ουνάλ Καραμάν έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα στο 11ο λεπτό ο Αλεξάντερ Σέρλοθ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ.

Η Σπάρτα ανέβασε την απόδοσή της και στο 78’ ο Χλόζεκ κατάφερε να ισοφαρίσει, φέρνοντας νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Η Σπάρτα έκανε το 1-1, όμως αυτό δεν της αρκούσε.

Η Τραμπσονσπόρ από την άλλη, κρατούσε σκορ πρόκρισης και μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο 88’ για την τουρκική ομάδα, καθώς ο Πλάβτσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, ωστόσο, η ομάδα της Τραπεζούντας κατάφερε να φτάσει σε νικητήριο γκολ, καθώς ο Φίλιπ Νόβακ έγραψε το 2-1 στο 90+8’ με τους πανηγυρισμούς να είναι έξαλλοι.