Η Τουρκία ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες από Σερβία και Ελλάδα, σήμερα κέρδισε στην τελευταία ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις την Ιταλία με σκορ 72-70. Κορυφαίος για τους τυπικά γηπεδούχους ήταν ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ερσάν Ιλιασόβα (16π., 11ριμπ.). Για το συγκρότημα του Σακέτι ξεχώρισε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με  26 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη, αν και η Ιταλία έδειχνε πιο φρέσκια θα λέγαμε, πιο παθιασμένη για τη νίκη. Οι Τούρκοι που κόντρασ την Ελλάδα τα έδωσαν όλα, έμοιαζαν άδειοι από δυνάμεις και κίνητρο. Βέβαια η εκτελεστική δεινότητα των Ιλιασόβα και Οσμάν, τους έδωσε το προβάδισμα με 38-35, ύστερα από τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική με τους Ιταλούς να κάνουν όμορφα πράγματα σ’άμυνα κι επίθεση με πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός κι απέδειξε ξανά πως άμα παίζει σύμφωνα με το ταλέντο, τότε αποτελεί αθλητή πρώτου επιπέδου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, που οι Ιταλοί έδειχναν καλύτερα στημένοι με τους Μπελινέλι, Τζεντίλε και Χάκετ, ενώ μην ξεχνάει κανείς και τους Γκαλινάρι και Ντατόμε, που θα παίξει στα επίσημα ματς.

Βέβαια επειδή στο μπάσκετ τα πράγματα είναι εύθραστα οι Τούρκοι έκαναν σπουδαία ανατροπή στα τελευταία τέσσερα λεπτά με τον Οσμάν να δείχνει γιατί παίζει στ ΝΒΑ, εδώ και δύο χρόνια και με συνεχόμενους πόντους να δίνει τη νίκη-γοήτρου στη xώρα του με σκορ 72-70.