Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας είναι προ των πυλών και φυσικά λόγω και προγράμματος είναι αυτό που περιμένουν όλοι τους τελευταίους μήνες.

Το Τουρνουά Aegean και το Τουρνουά Ακρόπολις Eurobank, ήταν τα crash-tests που πέρασε η Εθνική μας για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Το κέρδος όμως δεν ήταν μόνο τα συμπεράσματα του Θανάση Σκουρτόπουλου και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ.

Πρώτα απ’ όλα το κέρδος ήταν αυτό:

Ξέρεις τι είναι φίλε μου να γεμίζει με 18.000 κόσμο και βάλε το ΟΑΚΑ; Και μέσα στο κατακαλόκαιρο δε… Όχι δεν μιλάμε για την ποσότητα, αλλά για την ποιότητα! Αυτό που πέτυχαν όλοι μαζί, από τους αθλητές έως τους φροντιστές, τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και όλους όσους συνέβαλαν λιγότερο ή περισσότερο, ήταν η υγεία στο γήπεδο!

Γέμισε το ΟΑΚΑ με οικογένειες, με παιδιά, με μικρούς και μεγάλους οι οποίοι καταχειροκρότησαν την δική τους ομάδα αλλά και τους αντιπάλους. Έδειξαν πολιτισμό και σεβασμό δημιουργώντας ένα κλίμα που σε έκανε να ανατριχιάζεις.

Ξέρεις φίλε μου τι κέρδος είναι αυτό;

Και όποιος είχε την ιδέα για τον a capella Εθνικό Ύμνο μπράβο του! Δεν είναι μόνο ότι εμείς οι μεγάλοι νιώσαμε ένα ρίγος. Είναι πράγματα μικρά, λεπτομέρειες ας πούμε, που κάνουν τη διαφορά. Αυτά τα παιδάκια που είχαν την τύχη να είναι εκεί διδάχτηκαν κάτι.

Γιατί η έννοια του Αθλητισμού δεν είναι μόνο το αγωνιστικό μέρος. Είναι και το διδακτικό. Φυσικά μέσα από τη διαδικασία του αγώνα μαθαίνεις την ήττα, την νίκη, την ομαδικότητα και πολλά άλλα. Ακόμα όμως και από τη διαδικασία του να βρίσκεται εκεί ή να παρακολουθεί από την τηλεόραση έστω, τέτοιες διοργανώσεις πάλι το κέρδος είναι μοναδικό.

Αλλά δεν είναι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και τα… μεγάλα που κέρδισαν. Κυρίως όμως κέρδισε το ΜΠΑΣΚΕΤ. Το ίδιο το άθλημα που τον τελευταίο καιρό το είχε τόσο ανάγκη…

Μετά από διάφορα παρατράγουδα… δώσαμε όχι έναν, αλλά πολλούς λόγους να μιλάνε όλοι -εντός και εκτός συνόρων- με θετικά σχόλια.

ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ; Αυτό… 

Κανένας Γιάννης Αντετοκούνμπο και κανένας Γιάννης Μπουρούσης ή Γιώργος Πρίντεζης και όλοι οι υπόλοιποι διεθνείς μας δεν θα ήταν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για ένα μετάλλιο την Κίνα από μόνοι τους. Ήταν ΌΛΟΙ. Η βράβευση όλων όσων έπαιξαν έστω και ένα ματς με την Εθνική στα Προκριματικά έως σήμερα και έφεραν την Ελλάδα στη θέση που είναι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ που τιμήθηκαν!

Και μην ξεχνάτε… Περάσαμε και άλλα βράδια που το σύνθημα στα social media ήταν «Οι Γυναικάρες Με Τα Μπλε». Βράδια που η Εβίνα Μάλτση με την Εθνική Γυναικών μας συγκίνησε και μας έκανε να αγαπήσουμε όλοι λίγο παραπάνω το γυναικείο μπάσκετ. Βράδια περηφάνιας…

Η πρώην αρχηγός όμως αποσύρθηκε, αλλά το άστρο της λάμπει πάντα. Μπράβο και γι’ αυτό λοιπόν, μιας και η ίδια βραβεύτηκε για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εθνική μας αλλά και στο μπάσκετ επίσης.

Το συμπέρασμα λοιπόν για εμάς είναι ένα… Το ΜΠΑΣΚΕΤ αξίζει πολλά περισσότερα απ’ όσα τους έχουμε δώσει μέχρι σήμερα. Ήρθε η ώρα να τα πάρει! Με τ’ αγωνιστικά δεν θα ασχοληθούμε επί του παρόντος. Θα έχουμε καιρό το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε μόνο, αυτό το τριήμερο να είναι η βάση για όσα θα έρθουν στο μέλλον!