Ο Νικ Καλάθης σχολίασε τις πολλές αποχωρήσεις από την Εθνική ΗΠΑ, την χαρακτήρισε φαβορί, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα συναντήσουν οι Αμερικανοί στις ΗΠΑ.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στην ιστοσελίδα «TheLines.com» εστιάζοντας στην παρουσία της Team USA και τις πολλές αποχωρήσεις από την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην… μέρα που μπορεί να βρεθεί ένας αντίπαλος.«Δεν είναι όπως το ΝΒΑ, που έχεις μια σειρά best-of-seven. Μια ομάδα που θα είναι στην καλή της ημέρα, μπορεί να σε… στείλει οποιαδήποτε φορά!.

Με την μορφή που έχει τώρα η Team USA, πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει σε διεθνές επίπεδο. Το στυλ παιχνιδιού είναι απόλυτα διαφορετικό. Οι αποστάσεις και οι χώροι είναι διαφορετικοί, πολλές επιθέσεις γίνονται μέσα στην ρακέτα και σίγουρα το μπάσκετ είναι πιο physical. Φάσεις που μπορεί να είναι συνήθως φάουλ στο ΝΒΑ, στην Κίνα θα είναι νόμιμες»τόνισε ο Καλάθης, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να θεωρεί τους Αμερικανούς νο.1 υποψήφιους για τον Παγκόσμιο τίτλο.

«Η Team USA δεν έχει την αφρόκρεμα των κορυφαίων παικτών της από το ΝΒΑ, αλλά προφανώς είναι ακόμα φαβορί. Έχουν ακόμα τους Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Ουόκερ και πολλούς ακόμα που μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν είναι, όμως, στην ελίτ, όπως θα ήταν, αν για παράδειγμα ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα, κι είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις το πόσοι πολλοί αποφάσισαν να αποσυρθούν. Αυτό δεν θα συμβεί στο επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».