Η ΑΕΚ έχει προσθέσει στο ρόστερ της αρκετές βασικές επιλογές ξένων, όπως προέβλεπε το πλάνο των Καρντόσο-Λυμπερόπουλου, ωστόσο η επένδυση σε νεαρούς Έλληνες πάντα υπάρχει στο μυαλό, με την ομάδα να έχει κινηθεί για τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ ανήκει αυτή τη στιγμή στην Άρσεναλ και βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από έναν τραυματισμό, που τον έχει αφήσει για περίπου δύο μήνες εκτός δράσης. Αυτό που ήθελε, τελικά, ο παίκτης έγινε με την παραμονή του στους «Κανονιέρηδες», αλλά όπως αναφέρει και η «Sportday», η Ένωση είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να τον πείσει να φορέσει την φανέλα της.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, μάλιστα, σχεδίαζε να κάνει ταξίδι στο Λονδίνο, ώστε να δει από κοντά τον άλλοτε αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα και να τον πείσει να πει το «ναι». Ο Μαυροπάνος, βέβαια, τόσο στα σενάρια για την ΑΕΚ όσο και σε εκείνα για τον Παναθηναϊκό, είχε εμφανιστεί απόλυτα αρνητικός και δεν έμοιαζε να θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» είχε εργαστεί πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο, για να τον φέρει στην Αθήνα.

Η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει καταστρώσει μία προϋπόθεση φόρμουλας, ώστε να πάρει την έγκριση από την αγγλική ομάδα και, εν συνεχεία, να προσεγγίσει με καλές προϋποθέσεις τον παίκτη, αλλά ο τραυματισμός του πήγε τελικά πίσω την υπόθεση.