Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας Άτσο Πέτροβιτς ανέφερε πως φοβάται περισσότερο τον Κώστα Σλούκα απ’ότι τον Νικ Καλάθη.

«Η ελληνική ομάδα είναι η πιο δυνατή στο transition. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το παιχνίδι της Ελλάδας είναι να την πας σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, όπου έχει πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου, αν είχα τη δυνατότητα να μην έχω κάποιον Έλληνα απέναντι μου, αυτός θα ήταν ο Σλούκας, που τώρα είναι τραυματίας. Είναι καλύτερος από τον Καλάθη. Παρακολούθησα το τουρνουά “Ακρόπολις” και είδα πολλά πράγματα. Συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα με το σουτ του Αντετοκούνμπο στο πέντε εναντίον πέντε, όπως έγινε απέναντι στην Κροατία στο Προολυμπιακό τουρνουά, στο Τορίνο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Σερβία και η Γαλλία έχουν περισσότερες πιθανότητες για το χρυσό από ό,τι οι ΗΠΑ. Νομίζω ότι η Αμερική θα έχει μεγάλα προβλήματα. Για την ακρίβεια, δεν έχει βάθος πάγκου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ και η Αυστραλία».