Υψηλά εμπόδια καλούνται να ξεπεράσουν Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στην προσπάθεια διάκρισης στο US Open.

Ο Στέφανος, Νο.8 του ταμπλό, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ, που έκανε αίσθηση πριν από λίγες μέρες με την επιτυχία του σε βάρος του Ρότζερ Φέντερερ στο Σινσινάτι.

Στη μοναδική τους αναμέτρηση μέχρι τώρα, πάντως, πέρυσι στα ημιτελικά του Next Gen Finals, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε πάρει τη νίκη επί του 21χρονου Ρώσου (Νο.47) στα πέντε σετ (των τεσσάρων γκέιμ).

Αν ο Στεφ πάρει την πρόκριση, τότε θα είναι το απόλυτο φαβορί στη συνέχεια, καθώς θα παίξει με έναν εκ των Ζιλ Σιμόν, Μπιορν Φρατάντζελο.

Στον τρίτο γύρο, όμως, ενδέχεται να τεθεί αντιμέτωπος με τον απρόβλεπτο Νικ Κύργιο, που τον είχε σταματήσει στα ημιτελικά της Ουάσινγκτον.

Στη φάση των «16» ο πιο πιθανός αντίπαλός του είναι ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, νέο μέλος του Top 10, τον οποίο ο Στεφ είχε νικήσει στα προημιτελικά του Australian Open.

Σύμφωνα πάντα με τα rankings, ο Ντόμινικ Τιμ θα είναι λογικά το εμπόδιό του στα προημιτελικά, ενώ φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Το πάνω μέρος του ταμπλό είναι «φορτωμένο» με την παρουσία των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ!

Η Μαρία, από την πλευρά της, παίζει με την επικίνδυνη Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι, την οποία απέκλεισε πριν από λίγες μέρες εύκολα στο Σινσινάτι. Η 27χρονη τενίστρια, Νο.58 στον κόσμο, αγωνίζεται απόψε στα ημιτελικά του Μπρονξ.

Αν η 24χρονη Ελληνίδα περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε θα βρει απέναντι της αντίπαλο που θα προέρχεται από τα προκριματικά.

Στον τρίτο γύρο τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, καθώς η Μαρία ενδέχεται να πέσει πάνω στην Άσλεϊ Μπάρτι Νο.2 στον κόσμο, από την οποία ηττήθηκε στα τρία σετ στο Οχάιο.

Αν πάμε ακόμα παραπέρα, στη φάση των «16» αναμένεται να συναντήσει την Αντζελίκ Κέρμπερ και στην οκτάδα την Σερένα Γουίλιαμς.

Φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά από αυτή την πλευρά του ταμπλό είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ στο πάνω μέρος ξεχωρίζουν οι Ναόμι Οσάκα, Σιμόνα Χάλεπ και Πέτρα Κβίτοβα.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν τη Δευτέρα (26/8).