Η πιο μεγάλη ώρα… είναι τώρα για την Ξάνθη. Με την ομάδα της Θράκης να ετοιμάζεται για την 31η πρεμιέρα της στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αντίπαλος της η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και όπως είναι φυσικό υπάρχει προσμονή για αυτήν την αναμέτρηση που βάζει αμέσως το συγκρότημα του Κίκο Ραμίρεθ στα δύσκολα. Περιθώρια για αγωνιστικές απώλειες δεν υπάρχουν παρά το γεγονός πώς ακόμα είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Μπορεί οι Θρακιώτες να φωνάζουν σε όλους τους τόνους για υπομονή ώστε να «δέσει» ένα ρόστερ με 13 προσθήκες και νέα τεχνική ηγεσία, αλλά ποιος δεν θα ήθελε ένα δυνατό ξεκίνημα απέναντι σε μια –παραδοσιακή-δύναμη όπως είναι οι «κιτρινόμαυροι» ;

Η απουσία του Φασίδη είναι το μοναδικό κομμάτι που λύπησε τους ανθρώπους της ομάδας την περασμένη εβδομάδα με τον Βεροιώτη 23χρονο πλάγιο παίκτη να μένει εκτός για περίπου 1,5 μήνα. Τα υπόλοιπα μέλη του έμψυχου δυναμικού είναι εντάξει και ένα μικροπρόβλημα που έχει ο Αμπάντ ξεπεράστηκε και θα μπει κανονικά στην αποστολή του Ισπανού τεχνικού.

Κανείς δεν αποπροσανατολίζεται από την εικόνα της ΑΕΚ που μπορεί να μην είναι θετική, αλλά δεν παύει να αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο για κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Πώς να υποτιμηθεί μια κατάσταση – άλλωστε- όταν η μοναδική εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης μέσα στους «κιτρινόμαυρους» μας πάει 22 χρόνια πίσω και αυτή για τον θεσμό του Κυπέλλου ( 0-2 , Σέμπουε-Άνταμτσικ ) .

Άμεσος στόχος είναι να «δέσει» η ομάδα βγάζοντας τα στοιχεία που μπορεί στο γήπεδο. Θέλουν βαθμό ή βαθμούς στο ΟΑΚΑ , σέβονται αλλά δεν φοβούνται την ΑΕΚ. Θα κάνει το παιχνίδι της, θέλει να δείξει στην πόλη της την διάθεση για καλό ποδόσφαιρο.