Η Ελλάδα φάνηκε επηρεασμένη από το ταξίδι στην Κίνα και στον πρώτο της αγώνα για το τουρνουά Άτλας, κέρδισε την Ιορδανία (92-65), αν και ήταν μέτρια. Κορυφαίοι παίκτες ήταν οι Γιώργος Πρίντεζης (17π.) και Ιωάννης Παπαπέτρου (12π.), ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε μέτρια και στο τέλος βρήκε λίγο ρυθμό (13π., 7ριμπ).

Η εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ υποτονικά στο παιχνίδι, ειδικότερα στην άμυνα. Οι Αμπάς και Τάκερ σούταραν ανενόχλητοι από την περιφέρεια και το 7-9 είχε εκνευρίσει τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Στην επίθεση τα τρίποντα δεν έμπαιναν, όμως τα κοψίματα του Παπαπέτρου και οι πάσες του Καλάθη, έδωσαν λύσεις. Το 25-17 δεν άρεσε στο τεχνικό επιτελείο, που είδε τα μετόπισθεν να υπολειτουργούν.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εξαιρετική στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε ενέργεια, ο Λαρεντζάκης φλόγα και ο Γιώργος Παπαγιάννης οντότητα στη θέση. Το 42-22 ήταν αποτέλεσμα καλής δουλειάς σ’άμυνα κι επίθεση. Σίγουρα στα φιλικά οι αθλητές δεν τα δίνουν όλα και το 47-33 του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αποτέλεσμα χαλάρωσης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η γαλανόλευκη ήθελε να παίξει με τον Αντετοκούνμπο, όμως ο άσος των Μπακς, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Για να καταλάβετε έχασε μέχρι και κάρφωμα κι αυτό αν μη τι άλλο, λέει πολλά. Η Ιορδανία από τη μεριά έπαιζε κυρίως περιφερειακά και δύσκολα απειλούσε τη γαλανόλευκη. Το 64-46 λίγο ενδιέφερε τους πάντες, καθώς το σημαντικό είναι να βελτιώνεται η εθνική μας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Η Ελλάδα ξεμπούκωσε ν το πούμε έτσι λαϊκά, άπαντες έτρεχαν στον αιφνιδιασμό και ο Giannis πρόσφερε θέαμα. Η διαφορά άγγιξε και τους 30 πόντους και το τελικό 92-65 ήταν αντιπροσωπευτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο χωρών.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65