Μπορεί ο Νικ Κύργιος να κέρδισε με σχετική ευκολία τον αντίπαλό του, Στιβ Τζόνσον, ωστόσο και πάλι το γεγονός που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν εξωαγωνιστικό.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας νίκησε άνετα τον Τζόνσον με 3-0 σετ και πέρασε στον δεύτερο γύρο του US Open (όπου θα παίξει με τον Γάλλο Αντουάν Οάνγκ) όμως είχε μια έντονη κόντρα με τον διαιτητή του αγώνα Τζέιμς Κεόθαβονγκ, ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο κόσμος περπατούσε στους διαδρόμους όταν εκείνος ετοιμαζόταν να σερβίρει.

Προκάλεσε, μάλιστα, και την αντίδραση του Στιβ Τζόνσον, που δεν άντεξε την αναμονή: «Είναι ένα σκατοσόου εδώ. Θέλετε να παίξουμε γαμ@@@@@ τένις ή να δώσουμε σκατοσόου;».

Όλα τα λεφτά, ωστόσο, ήταν η ατάκα του on court, όταν ρωτήθηκε για το πρόστιμο (113.000 δολάρια) που του επέβαλε η ATP (η ένωση του ανδρικού τένις) στο Σινσινάτι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. «Η ΑΤΡ είναι διεφθαρμένη, άρα δεν με απασχολεί και πολύ. Αλλά γιατί μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ διέλυσα κάποιον στον πρώτο γύρο του US Open;»

Η ATP, πάντως, ανακοίνωσε ότι θα γίνει διερεύνηση για το θέμα, οπότε ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός απειλείται με νέα τιμωρία. Και μπορεί αυτή τη φορά να μην πέσει στα μαλακά…