Ο ΑΠΟΕΛ το πάλεψε στο Αμστερνταμ, ωστόσο λύγισε, ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ και θα συνεχίσει στο Europa League. Στους ομίλους του Champions League μαζί με τον Αίαντα και οι: Μπριζ, Σλάβια Πράγας.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, με τον Αγιαξ όμως να παραμένει φαβορί. Και ως τέτοιο, πήρε τελικά την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League, με τον ΑΠΟΕΛ όμως να αποκλείεται αξιοπρεπώς, αφού σε αυτά τα 180 λεπτά έκανε ό,τι μπορούσε. Κι αν στην Κύπρο μπορούσε να επιτεθεί και να βάλει πολύ δύσκολα στον Αίαντα, στο Αμστερνταμ μπορούσε να αμύνεται, ευελπιστώντας ότι θα έβρισκε το γκολ που θα τον έστελνε στους ομίλους. Δεν έγινε έτσι όμως…

Οι Κύπριοι μπήκαν καλά στο ματς και δεν επέτρεψαν στους Ολλανδούς να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο 20λεπτο, με την ομάδα του Ερικ Τεν Χάαγκ να ανεβάζει στη συνέχεια στροφές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες. Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, όπου κρίθηκε τελικά το ματς. Οχι στο 41′, όταν ο Τάντιτς από πολύ κοντά αστόχησε, αλλά στο 43′, όταν ο Αλβαρες στο ντεμπούτο του έκανε το 1-0 παίρνοντας την κεφαλιά αμαρκάριστος μετά την εκτέλεση φάουλ.

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε οπωσδήποτε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να γείρει υπέρ του την πλάστιγγα αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο και φάνηκε. Η καλύτερη στιγμή των Κύπριων ήταν στο 71′ από το φάουλ του Ντε Βινσέντι για τον Μερκή που δεν βρήκε την μπάλα από κοντά, για να τελειώσουν όλα στο 80′ από το 2-0 του Τάντιτς, ο οποίος απέφυγε τον Μιχαΐλοβιτς και νίκησε τον Μπέλετς.

Αγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Αλβάρεζ (89′ Μάριν), Νέρες, Χούντελαρ, Τάντιτς, Μπλιντ, Μαρτίνεζ, Ζίγιεχ (87′ Ντε Βιλτ), Ντεστ, Ταλιαφίκο.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μερκής, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαζίνιο, Σόουζα, Μάτιτς (78′ Χαλένιους), Μπέζιακ, Τάμαρι (72′ Βιντιγκάλ), Γιάκολιτς (64′ Ντε Βινσέντι), Πάβλοβιτς.

Επιστροφή έπειτα από δώδεκα χρόνια!
Η Σλάβια έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης στη Ρουμανία και στην Πράγα σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας επικράτησε 1-0 της Κλουζ εντός κι έπειτα από δώδεκα χρόνια θα ξαναβρεθεί στ’ αστέρια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπορίλ στο 66′, αν και η Σλάβια είχε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Ξανά στ’ αστέρια η Μπριζ
H Mπριζ έκανε τη… μισή δουλειά στην Αυστρία και στο «Jan Breydelstadion» σφράγισε την 3η παρουσία στα τελευταία 4 χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Οι Βέλγοι επικράτησαν 2-1 της Λίντσερ σε ένα θρίλερ, μιας και οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι. Στο 70′ ο Βανάκεν άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Κλάους στο 74′ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1. Η αποβολή του Τράουνερ στο 81′ έκανε δύσκολο το έργο της Λίντσερ και στο 89′ ο Ντένις σφράγισε την πρόκριση για τους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα Champions League (επαναληπτικοί)

Τρίτη
Κρασνοντάρ – Ολυμπιακός 1-2 (0-4)
(10′ Ούτκιν – 11′, 48′ Ελ Αραμπί)

Ρόζενμποργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-1 (0-2)
(11′ Ακιντόλα – 73′ Γκόγιακ)

Ερυθρός Αστέρας – Γιουνγκ Μπόις 1-1 (2-2)
(59′ Βουκάνοβιτς – 81′ αυτ. Μπεν)

Τετάρτη
Σλάβια Πράγας – Κλουζ 1-0 (1-0)
66′ Μπορίλ

Αγιαξ – ΑΠΟΕΛ 2-0 (0-0)
43′ Αλβαρες, 80΄ Τάντιτς

Μπριζ – Λασκ 2-1 (1-0)
70′ Βανάκεν, 89′ Ντένις – 74′ Κλάους