Η Ελλάδα πραγματοποίησε σοβαρή εμφάνιση, ενάντια στο Μαυροβούνιο και το 85-60 λέει όλη την αλήθεια. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, το ροτέισον άνοιξε και η πρώτη μέρα στη δουλειά, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Η εθνική μας, έκανε τ’απολύτως απαραίτητα, έπαιξε άμυνα για περίπου 20 λεπτά κι αυτό της έφτασε, απέναντι σε μία χώρα μεσαίου μεγέθους. Στην επίθεση κάναμε απλά πραγματάκια, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, παίξαμε πικ εν ρολ και βγάλαμε όμορφες φάσεις με πολλά καρφώματα.

Δεν θα μπω σε τεχνικά θέματα, καθώς η εμφάνιση των Μαυροβούνιων ήταν κάτω του μετρίου και η Ελλάδα έκανε μία καλή προπόνηση για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι η νοοτροπία όλων των παικτών μας. Φωνές από τον πάγκο, εμψύχωση και πολλή ενέργεια εντός κι εκτός παρκέ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν καλός επιθετικά (έχει πολύ άγχος), όμως έτρεχε παντού, κυνήγησε χαμένες φάσεις κι αυτό είναι προς τιμήν του.

Επίσης δεν μπορώ να μην σταθώ στην επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, ήταν φανερό πως πρόσεχε τα τρεξίματά του, όμως όσο περνούσε η ώρα αισθανόταν όλο και καλύτερα. Είναι περιττό νομίζω ν’αναφέρουμε πως η αντιμετώπισή του από τους αντιπάλους του, ανοίγει χώρους για παίκτες όπως ο Καλάθης και ο “Greek Freak” και συνολικά αλλάζει όλος ο τρόπος της “γαλανόλευκης” επίθεσης.

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να μιλάμε για την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Πέρασε, έφυγε και τώρα άπαντες σκέφτονται το ματς με την Βραζιλία, ώστε να γίνει το δύο στα δύο και σιγά σιγά να ετοιμάζονται για τα πιο σοβαρά τεστ της δεύτερης φάσης, όπου θα περιμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΥΓ. Ο ξεκούραστος Πρίντεζης ανεβάζει σε υπερθετικό βαθμό, την επιθετική δύναμη της Ελλάδας. 16 πόντοι μόλις σε 19 λεπτά. Εκπληκτικό νούμερο.

ΥΓ2. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ολοένα και βελτιώνεται. Ο Μπουρούσης θα έχει το βάρος της θέσης πέντε στα κρίσιμα ματς, όμως ο 22χρονος “δεινόσαυρος”, αν του δίνει ανάσες τότε είμαστε καλυμμένοι εκεί στα ψηλά.

ΥΓ3. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αντιπροσωπεύει το μότο “ένας για όλους και όλοι για έναν. Σ’όλη τη διάρκεια του ματς ήταν όρθιος και δεν μιλάμε για τον τελικό του Μουντομπάσκετ, απλά για την πρεμιέρα της διοργάνωσης…