Η ήττα από τη Βραζιλία έχει κάνει τους Έλληνες διεθνείς να σκάσουν στην κυριολεξία, καθώς θεωρούν πως έχασαν ένα ματς δικό τους και τώρα καλούνται να βγάλουν χαρακτήρα και τσαγανό.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει όσο αφορά την παρουσία στους “16” της διοργάνωσης και στην οχτάδα, όμως τώρα απαγορεύεται η χαλάρωση και η υποτίμηση.

Κακά τα ψέματα η “γαλανόλευκη” ενώ έπαιξε καλό μπάσκετ στα πρώτα 20 λεπτά, στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στη “σελεσάο” να το πιστέψει και τελικά να πετύχει μία τεράστια νίκη για τα δεδομένα της ομάδας στα μπασκετικά δρώμενα.
Τώρα παρακολουθώντας την προπόνηση πριν το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία, ένα πράγμα καταλάβαμε όσοι βρισκόμασταν εκεί. Υπάρχει απογοήτευση, όμως το πείσμα υπερνικά όλα τα συναισθήματα κι άπαντες έκαναν λόγο για restart. Η αντίπαλος της εθνικής ξεκάθαρα δεν τρομάζει (Ν. Ζηλανδία), όμως δεν είναι τυχαίο, πως ηττήθηκε από την Βραζιλία στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Θα δώσει τα πάντα για να κάνει την έκπληξη και να πετάξει εκτός την παρέα του Γ. Αντετοκούνμπο. Όποιος περιμένει περίπατο ας το ξανασκεφτεί.

ΥΓ. Η υπόθεση-πρόκριση έχει γίνει γρίφος για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως η καλή Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Επαναλαμβάνω η Ελλάδα που ματώνει και ξεκινάει από την άμυνα, δεν φοβάται κανέναν. Αν εμφανιστεί σοφτ, όμως μπορεί να τη ρίξει στο καναβάτσο και η χειρότερη εθνική ομάδα.

ΥΓ2. Νομίζουμε πως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θέλει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως δεν το έχει καταφέρει. Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τους “εξυπνάκηδες” και τους προπονητές, κάτι μου λέει πως κάπου ψάχνουμε σε υπερθετικό βαθμό τον MVP άσο των Μπας και γινόμαστε εύκολα αντιμετωπίσιμοι. Ίσως πρέπει να μετατοπίσουμε το επιθετικό βάρος σ’ άλλους παίκτες (Πρίντεζης, Σλούκας, Καλάθης) και να περιμένει ο “Greek Freak” να του έρθει το παιχνίδι.